Gjerulff loves Miss Sunshine   aka Shine
x
Gjerulff Paras Prima Sensei   aka Sensei

En kombination jeg slet ikke troede var mulig, er nu blevet en drøm! 


En kombination der samler nogle af mine yndlings linjer i hele verden! Hunde som både er fantastiske arbejdshunde, mentalt stærke og godt temperament, venlige og åbne, samt er fantastiske familie hunde, og har mange fantastiske hvalpe! Ikke nok med at forfædrene som ikke behøver den store præsentation; Primadonna, Hunni, Cider og Kiter, der har mange titler bagved sig, står her forældrene med mindst lige så meget potentiale. Ikke mindst er de 2 helt igennem fantastiske og glade hunde! Shine og Sensei er helt unikke, og betyder utrolig meget for mig! Hunde som både hviler i sig selv alle steder, men også har en helt igennem fantastisk livsglæde og humør som smitter af på alle omkring dem!

Mange havde spurgt hvorfor jeg ikke brugte nogle af mine egne hanhunde på Shine, da jeg havde svært ved at finde det perfekte match. Jeg troede ikke det var muligt, men da jeg undersøgte kombinationen, viste den kun en avlskoefficient på 3,1, og dansk kennel klubs anbefaling er blot at holde den under 6,25. Jeg er utrolig glad for at netop denne kombination er mulig, da Sensei er lige den type hund jeg ønsker til Shine!Læs mere om Shine her

Læs mere om Sensei her


Sundhed:

Sensei                                                      Shine
HD: AB                                                     HD: AA
AD: 00                                                       AD: 00
Patella: fri fra dyrlæge
CEA: genetisk fri                                     CEA: bærer/carrier
MDR1: genetisk fri                                  MDR1: genetisk fri
DM: genetisk fri                                       DM: genetisk fri
DMS: a/a B/b C/C (low risk)                    DMS: A/A b/b C/C (moderat risk)
Tænder: perfekt bid/tænder                   Tænder: perfekt bid/tænder

Højde: 37,5 cm                                         Højde: 34,3 cm
Vægt: 8 kg                                                Vægt: 6,5 kg


Forventninger om kombinationen:

Denne kombination er ud af linjer jeg kender utrolig godt, de er både meget ens, og meget forskellige på samme tid. Hver hund med deres kvaliteter og deres personlighed! Sensei og Shine ligner både deres forældre utrolig meget, men er også deres helt egne individer. De er utrolig ens i temperament og mentalitet; de er meget glade hunde, både for mennesker og dyr i alle aldre og af begge køn. Generelt meget ukomplicerede hunde, og altid klar på at lege med alle de møder.
Dog er de også forskellige, og komplimentere hinanden rigtig godt;
Shine er en aktiv pige, og får altid overtalt en af de andre i huset til at lege med hende, hun elsker opmærksomhed, og følger mig gerne over alt. Hun kan løbe i lang tid med vores border collie Play ude i haven, og gerne i højeste fart som muligt!
Hvor Sensei hviler mere i sig selv i hjemmet, tuller rundt, kan godt gå flere dage uden aktivitet, han elsker at nusse, men behøver ikke konstant opmærksomhed. 
Shine er tænkende i træning, hun vil gerne gøre det rigtigt, og sætter mere og mere fart når hun kender øvelsen. Hun læser sin handler med det samme hvis der sker fejl, så hun behøver ikke skulle irettesættes eller have "time outs". Hun lærer utrolig hurtigt, og behøver ikke mange gentagelser for at forstå øvelsen. Hun elsker at lave alt med mig, om det er tricks eller agility er lige meget for hende, og jeg tror hvis vi gik lydighed eller nosework ville det også være fantastisk for hende.
Sensei er mere intens i sit arbejde, han arbejder er gerne med fuld power, og spørger efterfølgende. Selvom han er en pleaser og gerne vil gøre arbejdet korrekt, holder han ikke igen, og har et fantastisk drive! Han kan sagtens lave gentagelser på samme sektioner igen og igen, og sætter ikke hastigheden ned. 

Det er to helt utrolig smukke hunde, fantastiske naturlige flydende bevægelser, fantastisk spring teknik og acceleration! De får altid ros for deres bygning af dyrlæger og behandlere, og stiller sig af natur op i den smukkeste position (se blot nedenfor, hvor de naturligt har stillet sig uden korrektion).


Jeg krydser for at de levere netop dette videre til deres hvalpe, samt deres arbejdsglæde, kloge hoveder, og glade sind. Vi forventer aktive hvalpe som skal aktiveres og stimuleres på rette måde. Hunde som er mentalt stærke, men ikke hårde og egoistiske/selvstændige arbejdshunde, i stedet pleasende hunde som ønsker at følge deres handler! Hvalpe som kan præstere på højt aktivitets niveau, men samtidig kan fungere i en familie.

Se lige en fantastisk stamtavle !