Gjerulff Play Nice    aka. Play

x

Extra Jackpot of Shadowman     aka. Jack


Play og Jack blev d. 1. februar 2020 forældre til 7 smukke hvalpe! 

Play har været en stjerne hele vejen igennem, både i fødsel og som mor.
Hun var sød og omsorgsfuld, og samtidig en mor der glædeligt legede med sine hvalpe, og viste dem hvordan man legede med legetøj ;) Og den vilde måde der kastes rundt med legetøjet er også gået i arv, eller lært i opvæksten. En af de skønne ting ved at opdrætte hvalpe og kunne følge dem tæt, er at se alle de små kendetegn hvor de ligner deres forældre. Og både far og mor har givet fantastiske ting videre til hvalpene, og lige som vi ønskede, Play har givet sit glade, milde og pleasende væsen videre, samt at Jack har givet en masse råpower til hvalpene, og vi glæder os så meget til at se dem vokse op, og udvikle sig!

Helt fra hvalpe stadie var det tydeligt at det ville blive nogle powerfulde hvalpe, de var meget adrætte og energiske fra tidligt stadie, og legede vildt med legetøj både alene, med hinanden og med os. Vores søn Morgan på 4 år synes allerede omkring 4-5 uger at de var for vilde, og vi andre valgte omkring 6 ugers alderen at sidde på stole og ikke på gulvet, når hvalpene havde deres ulvetime. Alle 7 samlet var næsten for vilde at håndtere :P 
De er heldigvis lige så milde og omsorgsfulde som de er vilde! 

Der kom 5 tæver og 2 hanner, og vi var så vilde med disse hvalpe og kombinationen i sig selv, at vi blev nødt til at beholde en efter denne kombination, dog havde vi ikke plads selv. Heldigvis kunne Plays største fan ikke stå tilbage for chancen for at få en hvalp efter hende, og vi meget glade for at Emilie ville indgå et samarbejde med os, og få en tæve udstationeret. 

Gjerulff delightful Disney makes a jackpot:
Disney er en smuk korthåret mørke brun tricolour tæve, hun var fra start vores alles favorit, da hun var meget genkendelig i flokken, med sin mørke farve, sit mørke hoved, og hun var lidt ekstra fræk og altid der hvor det hele skete, så valget var ikke så svært. Disney skulle blive i kennelen, og flyttede hjem til Emilie, og skal være hendes nye agilityhund. 

Gjerulff talented Trusty is my jackpot:
Trusty er en elegant korthåret mørke brun tricolour han. Han bor nu sammen med Carina og Aston, Aston er halvbror til Play og efter Quickly x Bonus. Aston er altid blevet kaldt dengsen, og Trusty har nu fået kælenavnet 'gadedreng', da han er fuld af power og gåpåmod, men alligevel har han sin mors pleasende væsen, og er en fantastisk arbejdshund allerede, og skal være Carinas agilityhund. (1 år gammel).

Gjerulff magical Maleficent of the jackpot:
Mali er en smuk korthåret mærke brun hvid tæve. Hun bor hos Heidi og Tom og deres mudier. Heidi har lige fra Play var hvalp, ønsket at få en hvalp efter hende, og blev forelsket i kombinationen, og heldigvis har hun fået lige den hund som hun ønskede, mild og glad men powerfuld og klog! Mali skal være Heidis nye agilityhund.

Gjerulff wonderful Willow got the jackpot:
Peppi er en smuk og elegant korthåret brun tricolour tæve, som ligner sin mor utrolig meget både af udseende og sind. Hun bor nu i Finland med Raisa Vähätalo og hendes border collier. Peppi skal være Raisas nye agilityhund. 

Gjerulff lovely Lilo hits the jackpot:
Lilo er en en elegant korthåret mørke brun hvid tæve. Hun var fra start nem at spotte med hendes helt mørke brune forben, og kunne altid charmere sig ind foran kameralinsen! Lilo bor nu i Finland med Tanja Kurikka, og hendes border collier og skal være Tanjas nye agility hund. 

Gjerulff pretty Princess be my jackpot:
Lua var den smukke klassisk aftegnede korthårede brun tricolour tæve, og klart prinsessen i kuldet. Hun var både den frække og den lille peacemaker, hun var aldrig den som bed de andre i ørene eller var uretfærdig og unfair i leg, men i stedet ofte den gik i mellem og afledede de andre, så alle forblev gode venner. Lua bor nu med Bonnik og Tina, som også har Yubii efter Fancy og Number. Lua skal være Bonniks nye agilityhund.

Gjerulff Gonzo the great is a jackpot:
Gonzo er en smuk korthåret brun hvid hanhund. Han er som hans navn indikere 'a great jackpot', og bor nu hos Susan som også ejer Sherlock efter Quickly x Bonus. Susan bestilte en Play hvalp da Play selv var lille, og Susan er heldigvis lige så forelsket i Gonzo som vi selv er, og hun har fået lige den drømme hund hun ønskede. Gonzo skal være Susans nye agilityhund.


Dette kombination kunne man også kalde: miss perfection x mister power.Vi glæder os helt vildt til denne kombination, vi har kigget på Jack længe, og er vilde med hans egenskaber, hans temperament, hans bevægelser, spring teknik, hans vilde power og hans linjer. Vi har fulgt hans far, Ray (Eiri Greme Rey) og hans linjer længe, Ray er i familie med Hash, som er far til vores "royal kuld". Ray og Hash's fædre er søskende. Vores hvalpe efter Fly og Hash er fantastiske arbejds hunde, og vildt lækre på agility banen, og vi ved at flere i linjen er ligedan!

Jack er i familie med en masse kendte agility hunde, som ikke kun er fantastiske i deres sport, men alle de Ray hvalpe vi kender til, hviler meget i sig selv og har et super temperament, og dette har stor betydning for os! Eiri Greme er hyrde linjer, og det er en linje med stor eksplosivitet, og hunde som arbejder af natur rigtig godt på afstand af handleren.                                            Sundhed:

                    Play:                                                     Jack:

                         . Født: 16/9-17                                 . Født: 20/8-13
                         . Højde : 48,5 cm                             . Højde : 54 cm
                         . 15 kg                                               . 20 kg
                         . Fuldt tandsæt                                . Fuldt tandsæt
                         . HD: A/A                                         . HD: A/A
                         . AD: 0/0                                           . AD: 0/0  
                         . OCD: intet påvist (fri)                  . OCD: intet påvist (fri) 
                         . Genetisk fri for CEA                    . CEA carrier
                         . Genetisk fri for TNS                     . Genetisk fri for IGS
                                                                                   . Genetisk fri for Raine Syndrome
                                                                                   . Genetisk fri for TNS
                                                                                   . Genetisk fri for NCL5
                                                                                   . Genetisk fri for GG
                                                                                   . Genetisk fri for SN
                                                                                   . Genetisk fri for MDR1Lidt om den kommende mor:

Play er sød og ukompliceret, den sødeste hundepige, kan med alt og alle, og er evigt glad! Hun lærer lyn hurtigt, og elsker at arbejde lige meget med hvad det er, og med hvem. Alle som har legetøjet kan arbejde med hende! Hun arbejder godt med både legetøj og godbidder, og kan nemt skifte i mellem dem i samme træning! Hun er meget ærlig at arbejde med, gør alt hvad man beder hende om, og vil meget gerne gøre det rigtigt! Hendes iver om at gøre alt perfekt, kan til tider begrænse hende lidt, da hun hellere vil være sikker på at gøre det korrekt, end bare at brage derud af og gætte! Hun er har en let spring teknik, og er af natur nem at dreje og collecter nemt i tætte vendinger. Hun river meget sjældent ned, og korrigere oftest selv efterfølgende, hvis der har været en nedrivning, derfor retter vi det aldrig.
Play er en blødere hund end vores forrige agility hunde, og vi har derfor brugt tid på at spore os ind på den rette indlærings metode, til at fremelske det i Play som vi ønsker. Hun er af natur en pleasende hund, som gerne vil følge sin handler, og gerne spørge om det er den rigtige vej inden hun gør det. Derfor er det vigtigt med en hund som Play altid at holde succeserne høje, og træne en masse selvstændighed og ikke retter hende for meget i sin træning. I hjemmet er Play en puttehund! Hvis hun fik lov sad hun på skødet hele tiden, og vil meget gerne have nærkontakt hele tiden! Hun er uden tvivl fars pige, men alt opmærksomhed fra et menneske kan bruges! :) Som voksen hund er hun meget afslappet indendørs, havde brug for lidt hjælp til at falde til ro som hvalp, men ikke mere end andre aktive hvalpe :) Play har en god kropsbevidsthed, og accelerere fantastisk! På vores gåture i skoven, hvor de får lov til at løbe om kap, overhaler hun tit Number!
Læs mere uddybet beskrivelse af Play her


Jack:

Da vi første gang så Jack på tæt hold, og nærstuderede ham, var til VM 2018. Vi tjekkede ham forsigtigt ud til ind/ud march, ved gå ture, tæt på andre hunde, og i sær var vi interesseret i hvordan han taklede situationer hvor der var lidt pres på. Husker tydeligt første gang jeg så ham, hvor Lisa var ude og gå tur, han gik lige så afslappet ved siden af hende, på vej hen i mod hallen, trods flere mennesker stressede rundt, løb fobi ham, med og uden hund. Han ikke så meget som vendte sit hoved. Han gik i løs snor, og på et tidspunkt kom en mand løbende tæt på med en malinois, Jack vendte hovedet, malinois vendte hovedet, men begge fortsatte bare i hver deres tempo. Jack ændrede ikke krops holdning, snoren blev ikke stram og Lisa reagerede overhovedet ikke, og ligende ikke én som forventede noget ville ske. Han var fokuseret på banen, han så kun Lisa, der var et helt specielt bånd i mellem dem, og alle tilskuere og hele cirkuset var lukket helt ude, og de arbejdede i deres egen lille verden! Det er helt imponerende at se dem arbejde, se Jack være så tændt og vild på banen, og så afslappet uden for banen!
Ved udmarch, når vi sidder og venter på at blive kaldt ind i hallen, er der altid lidt kaos med mange mennesker og hunde som står/ligger meget tæt, nogle mere stressede end andre. Lisa sidder på gulvet og snakker med en hold kammerat, og Jack ligger ved siden af hende på gulvet, helt nede på siden. Nogle hunde lige ved siden af Jack (så tæt at de faktisk rammer Jack), bliver lidt uenige, og hidser sig op, Jacks reaktion er at løfte hovedet, Lisa ligger en hånd på siden af ham, i mens hun snakker videre med sin hold kammerat, helt afslappet, og Jack ligger hovedet ned igen og sover videre. Dette var fantastisk at se, denne reaktion ville man ikke kunne træne i sin hund, men den er medfødt! Jack er selvfølgelig valgt af mange grunde, hvor én af dem klart er hans fantastiske power og glæde ved at arbejde! Han bevæger sig frit og uproblematisk, ligner ikke en som skal anstrenge sig, og er let og elegant over springene! Han har enormt meget power, og er den type som gerne brager derudaf og spørger efterfølgende om det var korrekt ;) MEN den vigtigeste egenskab er helt klart hans temperament og evne til at slappe af. 

Lisa skriver om Jack:
Jack is a very easy dog in daily life. Friendly (flirty) to dogs and people and always wants to please me. Very calm at home and immediately ready if you want action. He needs to be close to me or Sonja, not for beeing cuddled (this he doesn't enjoy so much) but he always has to have body contact with us. That's why its impossible for him to not sleep in my bed. ;)

In Agility he is more difficult to handle because he is so crazy and a real powerful dog. So he is really not for agility beginners. Anyway he tries hard to listen, gives always his best, has great jumping style, long strides and is more flexible than he looks. ;) His first puppies out of 4 different litters are showing great potential in Agility, but also in daily life they are easy and outgoing. He is giving nice bodies and great characters.


Vi forventer af denne kombination:

Play og Jack har begge et uovertruffen fantastisk temperament, kan med alt og alle, og opsøger ikke konfrontationer med andre. De vender hellere den anden kind til, og fordufter, hvilket er den bedste egenskab i begge hunde! Vi forventer hunde som vil fungere godt som både arbejds og familie hunde, og forventer ikke hunde som vil opsøge ballade, men nogle som hviler i sig selv. Begge hunde har en fantastisk nem og ukompliceret spring teknik, og med Jacks crazy power og Plays søde hoved, håber vi på en god blanding, en masse powerfulde hunde med "will to please". Sagt lidt anderledes, regner vi med at Play giver noget hjerne, og Jack giver en masse power :) En kombination af disse 2 hunde må være ønske hunden! En Jack med lidt mere eftertænksomhed, eller en Play med lidt mere power, ville være den ideelle agility hund! Da begge hunde gerne vil følge deres føre, forventer vi samarbejdende hunde, som gerne vil lærer og følge deres handler. 
Vi forventer sunde hvalpe, da både Jacks linje, hans afkom, og Plays linje har en god sundhed bag sig! (Plays mor har 20 hvalpe, med 4 forskellige hanner, og alle har HD: A, AD: 0, og ingen OCD)

Vi er super glade for dette match, og meget taknemmelige for at Lisa lader os bruge Jack, og har godkendt Play! Vi kan slet ikke vente på disse hvalpe kommer! Vi håber selv at kunne beholde en fra dette kuld, og hele familien glæder os til at forkæle disse hvalpe! Vi er ikke i tvivl om at Play vil blive den bedste mor, da hun er den bedste legetante med vores tidligere hvalpe!

Se billeder af Jack og kuldes stamtavler her:

Se video af Jack her

Dim lights Embed Embed this video on your site