Devons Dark Kvickly Quick   aka.  Quickly

x

Nice Of You To Come Bye Double Dice   aka.  Dice


- svært at finde den rigtige ??

Vi var på udkig efter en ny agility bc til Dennis.... Dette var svært, da den med garanti vil blive sammenlignet med Number, vores lille vidunderbarn... Vi kunne ikke finde andre super interessante tæver, så vi overtalte Helle til at måtte tage et kuld mere på Quickly, vores yndlings pige, og Numbers mor... Og så gik jagten ellers ind på den perfekte hanhund... Hvilket viste sig at være meeeeget svært... Der var en del bump på vejen, blandt andet uventet dårlig hofte, Quicklys tidlige løbetid, og nogle som bare ikke gav os den der "yes" følelse i maven....


Vi forhørte os hos andre, og blev så anbefalet en hanhund! En sort hvid hanhund... En hanhund som havde lavet 1 kuld i Danmark tidligere på året, men vi ikke havde haft glæde af at møde hvalpene endnu.. En hanhund, som vi kiggede en maaasse billeder igennem af, og de var meget tiltalende.... Så så vi en masse videoer, som gjorde ham endnu mere tiltalende.!
MEN da vi jo laver dette kuld meget for vores egen vindings skyld, så var det netop vigtigt det blev en kombi som opfyldte vores ønsker, og det var ikke som sådan at få en top agility hund, det er noget man mere eller mindre træner dem til, selvfølgelig skal "grund pakken" være der, bygning, spring teknik, acceleration osv, men finesserne skal indlæres, og det er vores egen opgave, derfor så vi ikke efter nogle agility resultater på de hanhunde vi ledte efter....
Men meget efter de kvaliteter de havde som hund i sig selv, deres temperament, sind, psyke, og måde at være hund på i hjemmet, vores hunde er familie hunde som nummer 1, og agility er en bonus, vores hunde bliver ikke trænet hver dag, så det skulle være en hund som også kan hvile i sig selv, og ikke stresser i hjemmet over manglende aktivitet...

Vi var så heldige at denne hanhund, som vi virkelig håbede på, kom til Danmark og konkurrerede i Dania cup 2017, ikke nok med vi kunne se ham, vi kunne se ham i stævne situation, camping, med andre hunde, i stress, ved præmieoverrækkelser i larm osv, og se ham maaaange gange over en uge... og THANK GOD, han var lige som vi drømte om, hvor heldige kunne vi være, og jo mere vi mødte og så ham igennem hele ugen, jo mere faldt vi for ham!
Nu hed det sig ikke mere at vi glædede os til at skulle have hvalp efter Quickly, nu glædede vi os heelt vildt til at skulle have hvalp efter Quickly OG DICE! Vi er så lykkelige over at Debby og Walter som ejer Dice også faldt for Quickly, og gav os lov til at bruge ham!! 
Det er en stor fornøjelse at have fundet en super hanhund, men endnu mere fantastisk at hans ejere er lidt så passioneret omkring kuldet og fremtidige hvalpe! Vi glæder os så meget til at skulle have hvalpe sammen med jer!


Vi mødte Dice den første dag vi kom på Dania. De kom ned til os, gående rundt om et hjørne, hvor 4-5 sheltier for ud i hegnet og blev sure, hvor både Walter og Debby får et chok, men Dice går helt cool videre, og gider ikke en gang ænse dem et blik, han trækker for at komme ned til os, og vil kæles! Quickly sagde også lige kort hej til ham, men var ikke imponeret da hun næsten liige var startet løbetid :( Meget før end vi havde regnet med, men ud fra vores udregninger om historik med tidligere parringer også lige et par dage for sent, til at vi kunne udnytte at Dice var i dk, men lige meget, han var uden tvivl en tur til Belgien værd!

Hele ugen forsøgte vi at møde Dice i alle mulige situationer, før et løb, efter et løb, ved gå ture osv, og hver gang vi mødte ham var han en glad og imødekommende hund, og i meget positivt stress niveau, passende til de givne situationer.. Selvfølgelig hjælper det også at Dice har nogle ejere som altid behandler Dice som en verdens mester efter sine løb, trods fejl eller disk..
Som nævnt en gang før, har vi ikke fokuseret på resultater på nogle af de hanhunde vi kigger p, vi kigger efter potentialet i hunden, og vi kunne tydeligt se det kæmpe potentiale Dice har, hvilket også kom til udtryk den ene dag hvor han vandt en spring kl. 3 på Dania cup, ud af 142 hunde fra mange forskellige lande, hvor i blandt var flere landsholds hunde!


Når vi ser Dice, ser vi en utrolig velafbalanceret hund, som ikke bliver overstresset, arbejder kontrolleret og styrbart i et utrolig højt tempo, men hvor hovedet er med, og misforståelser på agilitybanen sker en gang i mellem, da info skal bearbejdes i meget højt tempo. Dice er meget flydende i hans bevægelser, har meget let ved collection og ekstension, uden at man er nødt til at være meget over ham.. Dog er han også en hund med meget power, og alt power skal have en vis kontrol for at kunne styres.. Han er generel meget let i sine bevægelser, og har en utrolig flot spring teknik, og ekstendere flot i mellem forhindringerne, og har en superb acceleration efter vendinger.. Når han kommer ud, så puster han, men stress niveauet er sænket, han vil nusse og kæle igen, og bare gennemgående en glad hund. Han har en stor tillid til alle mennesker, og vi har kunne gå med ham i mellem andre hunde, ved siden af agility ringene, og han har været afbalanceret og sød og bare fulgt med.. Han har ikke stresset over de andre hunde på banerne, og har kunne ligge kontrolleret og roligt i start områderne.! Han er en gentleman, og ikke anmasende, og forstår når tæven siger nej, og han ænser slet ikke andre hanner!
What's not to LOVE !!