Ever og Babous hvalpe er ankommet :D
16. marts 2016

For english- press here

For videoer af familien se her


Temperaturen faldt d. 15. marts om aftenen, og fødslen startede om formiddagen d. 16. marts. Alt gik lige efter bogen, presse veer kl. 13.06, vandet gik, og 1. hvalp født 13.34!

Følg hvalpene via daglig videoer og billeder i vores facebook gruppe: Kennel Gjerulff PyrSheeps

Selvom vi havde en forventning om at Ever ville blive en god mor, er det altid spændende hvordan tæven klare sin 1. fødsel. HELDIGVIS var Ever en lige så stor stjerne hvad dette angik! Det var begrænset hvad vi skulle hjælpe med, Ever klarede det hele selv, med ophøjet ro, og vi var egentlig blot opmærksomme på hun ikke bed navlestregen for tæt.

Ever er en fantastisk mor! Hun er sød og omsorgsfuld overfor sine hvalpe! Hun ligner virkelig en som nyder at hun endelig har fået sine egne, og vi er ikke i tvivl om at hun vil passe og pleje, OG opdrage dem lige som en mor skal :) Det er ren idyl i den lille hvalpekasse!!

Se video af Ever og hvalpe her

Ever fødte nemt, hurtigt og uproblematisk 5 sunde hvalpe! Dette er normalt alt man ønsker sig, men vi havde dog et lille håb om en bedre fordeling af køn, da Ever leverede 4 hanner og kun 1 tæve. Til gengæld er drengene små i størrelse, sammenlignet med andre py-kuld, så vi har en forventning om alle vil gå i mellem.

Kl. 13.34 kom 1. hvalpe til verden. "Luzon" En sort dreng med lidt hvidt på brystet, på 290 gram. Han er den største i kuldet, men middel af størrelse sammenlignet med andre py-hvalpe. aka, Luzon
Kl. 13.52 kom 2. hvalp til verden. "Pescador Até" Kuldets eneste lille pige, på 240 gram, som er en normal størrelse for en tæve. aka, Até
Kl. 13.59 kom 3. hvalp til verden. "Apo Santo Nino" Endnu en sort dreng, en lille dreng på 245 gram.  aka Nino
Kl. 14.35 kom 4. hvalp til verden. "Cebu Kuya" Endnu en sort dreng, mindre end tæven, på kun 240 gram. aka Hunni
kl. 15.16 kom 5. og sidste hvalp til verden. "Olango" Endnu en sort og lille dreng, på 240 gram. aka. Blue

Vi har kendskab til de fleste ønsker tæver, da hanhundene har et ry for at ligge på grænsen fra mellem til stor (agility), dette er dog sjældent tilfældet mere. Men dette er grunden til vi har forsøgt at kombinere to linjer som er kendt for deres små gener, så hvis vi skulle få mange hanner, så chancerne stadig var store for at de forblev i mellem klassen, uden at man skulle gå og frygte målingen.

Evers helsøster Onni, (samme mor og far, bare et år ældre) fik sidste år et kuld med samme køns fordeling og vi har derfor sammenlignet hvalpenes størrelser.

Onni fødte hvalpe fra 210 gram og til 333 gram, (den mindste selvfølgelig pigen). Alle Onnis hvalpe er mellem størrelse hunde, pigen er endda grænse mellem lille til mellem, og alle egner sig perfekt til agility! Vores største hvalp er født 43 gram mindre, så vi håber at de vokser på samme måde som søsters hvalpe, og derfor alle vil forblive i mellem klassen, og folk ikke vil vælge disse lækre hvalpe fra grundet størrelsen! DOG er det set i flere lande, at de py-er som går i stor klasse, intet problem har i at slå border collierne, da de er bygget mere lette :)

Fillippinerne er et specielt sted for vores familie, da Helle og Finns ældste søn bor dernede, og de har forelsket sig i disse øer. Derfor var de åbenlyst at dette kuld skulle have navne efter deres favorit øer, og størrelses fordelingen deraf :) Luzon er den største Ø, og den største hvalp har fået dette navn, og ø'erne er derefter fordelt efter størrelse. :) Até er pigen, da dette er filippinsk for "frøken", det sammen med Nino og Kuya som betyder dreng. 

I kan læse mere om vores forventninger til disse hvalpe her, og selvom forældrene primært er agility hunde, så er det intet krav at hvalpene skal blive dette, men vil egne sig til alt aktivitet og hundearbejde!

Billeder i bedre kvalitet bedes ses i vores facebook gruppe:  Kennel Gjerulff PyrSheeps