Nyt fra Ellen og Wave

10. februar 2014
Wave er nu et år gammel og hvor er tiden dog bare gået stærkt. På den ene side synes jeg det er i går han flyttede ind og på den anden side kan jeg ikke forestille mig, at jeg nogensinde har været uden ham. Jeg tror aldrig der har været så meget liv i huset, som siden han kom til. Men absolut ikke noget jeg vil undvære.
Han har et fantastisk sind og er alt det jeg har brug for i en hund. Glad, frisk og meget på under aktivering – specielt agility og verdens bedste hygge-puttehund når vi skal slappe af.
Jeg har trænet Wave i agility, og han synes det er det mest fantastiske i hele verden. Er vi i nærheden af nogen der træner agility, har han totalt fokus på det (og larmer en lille smule). Jeg har faktisk været lidt bange for at slippe ham i nærheden, men har fundet ud af, det ikke er noget problem. 
Jeg er ret tilfreds med, hvor meget vi har nået agilitymæssigt indtil nu. Han er rigtig dygtig til det meste handling. Vi er desuden i gang med at træne løbefelter på balancebommen, hvilket tegner meget lovende ind til videre. Dog har vi haft et lille break nu her pga. sne og dårligt underlag. Men jeg håber han fortsætter hvor han slap, når vi starter op igen. Han er efterhånden en mester i slalom (som han lærte på lige godt 14 dage) og det er også hans ultimative yndlingsforhindring.
Vi er desuden så småt i gang med at lære vippe og touch (da jeg nok må erkende, jeg ikke altid vil kunne være med på løbefelterne). A’et kommer lidt senere.
Derudover elsker Wave at træne tricks og han kan en del efterhånden. Hans yndlingstrick er bakke (dog ikke foran et spring) og twist. Han er nu i gang med at lære at løfte bagbenene et ad gangen. Men det har jeg sat i bero mens vi træner touch, da han nu er begyndt at stå og løfte bagbenene på feltet 
En anden af Waves yndlinger er at svømme. Det har vi brugt rigtig meget tid på i sommers, men han har endnu til gode at komme i hundesvømmehal, hvilket jeg snart må få rådet bod på.
Af lydighedsvejen er vi ikke kommet specielt langt, og jeg har da nok heller ikke de store ambitioner der. Det kommer særligt til udtrykke når vi går rundt sammen. Det er som regel noget med at der kommer en fører med en meget lang arm efter en meget travl border collie. Specielt når vi er på vej hen til nogle af de sjove steder (agilitybane, strand, skov mm). Altså faktisk de fleste af de steder jeg tager Wave med. Så folk kigger lidt sjovt ind i mellem. Og ja…. Jeg ved godt jeg burde træne det, men det er jeg virkelig bare ikke ret god til og det kræver en del mere tålmodighed end hvad jeg er udstyret med.
Wave er desuden skøn at have i hjemmet. Han er altid frisk på en putter i sofaen og følger med i næsten alt hvad jeg foretager mig. Han er meget mere selvstændig og grænsesøgende end de andre hunde jeg har haft, hvilket jeg sætter stor pris på. Man skal aldrig lade madrester stå på bordet, med mindre det er fordi man ikke selv gider smide dem ud  
En af Waves yndlingsspiser er i øvrigt noget så mærkeligt som banan. Hver morgen deler vi en banan sammen og lige så snart jeg åbner den sidder han ved siden af mig uanset hvor langt væk han var før (gode ører) og hvis jeg lader bananskralden ligge på bordet bliver den gumlet i stykker når jeg går i bad.
Wave er rigtig god med alle andre hunde. Ind til nu har jeg ikke oplevet nogen han ikke kunne sammen med. Han er altid frisk på en leg når han møder nogen af sine hundevenner 
Wave er noget af det bedste der er sket i mit liv ind til nu, og jeg ser frem til en masse skønne år med min lille (store) dreng. Lige nu ser jeg meget frem til, at han skal starte sit første stævne i slutningen af maj og jeg er ikke i tvivl om at han også selv kommer til at elske den del af sit liv