Der er desværre ingen hvalpe efter denne kombination. :(
Læs mere her

PRIMADONNA OG DEE ER BLEVET PARRET 3 GANGE :D
D. 22., 23. OG 24. NOVEMBER 2011
Læs mere om det her
PRIMA ER GRAVID :D
Læs mere om det her
Bloggen er opdateret
Læs mere her

Vi besluttede for 1½-2 år siden at ville bruge Yatzi på Primadonna.
Men da vi nu står i den situation at hun fylder 3 år lige om lidt, og at hun går næsten 1 år mellem sine løbetider, var det meget vigtigt for os at hun fik hvalpe denne gang, da vi synes det er tæt på at være for sent med hendes 1. kuld, som 4 årig.... Og jeg vil ikke for noget risikere min skønne pige!
Og da vi er i den situation at Yatzi, som aldrig har fejlet noget før, selvfølgelig blev syg i sidste uge. :( Og i dag har Susanne fået testet hans sædkvalitet, og den er desværre helt nede på 50 % :(
Hun har talt med sin dyrlæge i Sverige, og jeg har fået et par forskellige dyrlægers meninger herhjemme, som alle er enige om at der er for stor risiko for ingen hvalpe, eller måske kun 1... Og både fødsel og opvækst vil være kombliceret og hård for både Primadonna og hvalpen, så det ville vi helst ikke risikere..

Derfor har vi valgt ikke at lave denne kombination.

Vi ønsker Yatzi fortsat god bedring!!

Men jeg vil ikke på kompromis med mine krav til Primas mand! Men heldigvis kender jeg en som kan opfylde lige præcis de samme ting!

                             Udseendet: Være godt bygget, og kunne bevæge sig frit og flydende!
                                              : Være pæne i farverne
                                              : Han skal have markeret hoved, og kunne ses er en hanhund
                                              : Være amerikansk af bygning, brede benstammer, brystkasse og hoved

                         Personlighed: Skulle ville arbejde for føren, og ikke kun sig selv
                                              : Være rolig af gemyt
                                              : Kunne lide "fremmede" mennesker
                                              : Hvile i sig selv
                                              : Kunne med andre hunde, OGSÅ hanhunde
                                              : Have godt temparement, ikke være bange for noget

OG SUNDHEDEN SKAL VÆRE I ORDEN!

Legacies Black In Denmark : Dee
Sort/Hvid import fra USA
Født D. 03/11-08
Øjenlyst fri for CEA/PRA September 2011
Testet genetisk fri for CEA
MDR1 +/+ (Normal)
HD status : A

Jeg har været i tæt kontakt med kennel Shenaja, som har opdrættet både Primadonna og Cider, under hele forløbet. Og jeg er så heldig at de ejer Ciders far. Som lige præcis opfylder alt dette! Og vigtigst af alt, hand sunhed er i TOP!

Jeg er rigtig glad for at få lov til at bruge Dee, Legacies Black In Denmark, han er importeret fra USA, og er sort/hvid!
Så det bliver et helt farveløst kuld, der kan nemlig kun komme sort/hvid og bi blue merle.. Så udover at det bliver en blanding af Prima og Cider, så bliver det også kun deres farver :)

Jeg synes ikke man kan kalde det en 2. prioritet, for Yatzi og Dee har de samme kvaliteter, og derfor passer de begge rigtig godt til Prima! Hvis jeg skal fremhæve det bedste ved Dee, så er det hans fantastiske evne til at føle sig hjemme alle steder, og hviler så meget i sig selv! Han er en utrolig smuk hund, og har fantastiske bevægelser og er sat helt perfekt sammen! Og ja så har han bare Danmarks bedste temperament! :D
Jeg kender en del af hans børn, hvor den ene er min egen lækre Cider, og det gennemgående han har givet videre til alle sine børn, er det gode og glade temperament :) OG så er det lige det med aktiviteten, de vil alle meget gerne arbejde.... Cider er også kendt som DAMP-BARNET her hjemme ;) Hun vil meget gerne lave noget hele tiden, og hvis hun ikke kan overtale Prima til at lege med hende, så finder hun bare noget legetøj og leger selv, ellers kommer hun hen og vil nusses.. Hvilken man ikke kan stå for, med hendes flotte mørke øjne og så er hun den bedste til at charmere sig ind :) Hun kan mange tricks, hvilket hun lærte utroligt hurtigt, og dem vælger hun at fyre af alle sammen, ind til hun får opmærksomhed :)

Jeg synes personligt at Prima og Cider er helt igennem perfekte! Og ved at det er Prima som er mor, og Ciders far der skal være far til hvalpene, så får jeg en dejlig blanding af begge hunde! Det som gjorde jeg ikke valgte Dee fra starten af, er at jeg godt kunne tænke mig at der kom noget nyt blod til Danmark, og nogle nye gener. Dee er importeret fra USA, men ved at sætte ham sammen med min Prima, vil jeg næsten lave samme kombination linie-mæssigt som Cider....
Cider og Prima har samme mor, men hvor Ciders far er Dee og Primas far er Monty... Men når jeg sætter Prima sammen med Dee, vil det være det sammen som Ciders kuld, med lidt Monty ind over, hvilket jo er en lækker kombination, men noget der er i forvejen..
Jeg synes det er en fantastisk kombi, så det er godt der kun er 4 i Ciders kuld, så Danmark klare den nok med lidt flere af de lækre linier ;)

 
Dee (Sort/Hvid), Anja (Blue merle og mor til Cider og Prima), Soffie (Zoble) og Xenia (Tricolour, og Prima og Ciders mormor)