Gjerulff Play Nice    aka. Play

x

Be Extrem Diablo Canyon    aka. DiabloFørst kiggede vi på Diablos far Malibu, men Diablo er nærmest en tro kopi af hans far.

Jeg har fulgt Malibu længe og så ham første gang i Danmark til ugestævne i 2017. Han dominerede nærmest alle sine løb! Det jeg faldt meget for, var hans fokus inden hans løb, han var ikke stresset op på de andre hunde, men fokuseret på sin handler, og arbejdede altid koncentreret, og deres samarbejde var en drøm at se på! En ting som er gennemgående i denne linje er, at de så ukompliceret springer 60-65 cm, og de ekstendere fantastisk i både løb og over spring, samt er fleksible i vendinger, hvilket ikke er normalt at besidde begge kvaliteter!

Vi har kendskab til linjen, både i arbejde og som "familie hunde", også kombineret med vores egne linjer. Det er derfor ikke kun Malibu's resultater jeg bygger min opfattelse på, men også grundet deres mentalitet og samarbejdskvaliteter. Malibu er blandt andet kuldbror til Supers far Elliot, og tæt beslægtet med Rayder som vi brugte på Kiss' 1. kuld. (Rayder og Malibu har samme mor, og Rayders far er farfar til Malibu).

Vi er utrolig glade for hvalpene efter Play og Jack, og det har helt sikkert også været en af grundene til jeg kiggede mod linjerne af Malibu og Diablo, da jeg synes de har mange af de samme kvaliteter :) Ligeledes har de nogle af de samme linjer. Blandt andet ligger Rising Sun Dark Raider og Eiri Greme Jan både bagved Diablo og Jack.

                 

Lidt om den kommende mor:

Play er sød og ukompliceret, den sødeste hundepige, kan med alt og alle, og er evigt glad! Hun lærer lyn hurtigt, og elsker at arbejde lige meget med hvad det er, og med hvem. Alle som har legetøjet kan arbejde med hende! Hun arbejder godt med både legetøj og godbidder, og kan nemt skifte i mellem dem i samme træning! Hun er meget ærlig at arbejde med, gør alt hvad man beder hende om, og vil meget gerne gøre det rigtigt! Hendes iver om at gøre alt perfekt, kan til tider begrænse hende lidt, da hun hellere vil være sikker på at gøre det korrekt, end bare at brage derud af og gætte! Hun er har en let spring teknik, og er af natur nem at dreje og collecter nemt i tætte vendinger. Hun river meget sjældent ned, og korrigere oftest selv efterfølgende, hvis der har været en nedrivning, derfor retter vi det aldrig.
Play er en blødere hund end vores forrige agility hunde, og vi har derfor brugt tid på at spore os ind på den rette indlærings metode, til at fremelske det i Play som vi ønsker. Hun er af natur en pleasende hund, som gerne vil følge sin handler, og gerne spørge om det er den rigtige vej inden hun gør det. Derfor er det vigtigt med en hund som Play altid at holde succeserne høje, og træne en masse selvstændighed og ikke retter hende for meget i sin træning. I hjemmet er Play en energisk puttehund! ;) Hvis hun fik lov sad hun på skødet hele tiden indendørs, og vil meget gerne have nærkontakt hele tiden! Hun er uden tvivl fars pige, men alt opmærksomhed fra et menneske kan bruges! :) Dog er hun også en hund med stor løbeglæde! Hun er glad for at være udendørs, og kan nemt aktivere sig selv. Hun løber gerne rundt med et legetøj, og kan kaste rundt med det i timevis, hvilket hun har givet videre til sine hvalpe i første kuld. Som voksen hund er hun meget afslappet indendørs, men havde brug for lidt hjælp til at falde til ro som hvalp, men ikke mere end andre aktive hvalpe :) Play har en god kropsbevidsthed, og accelerere fantastisk! På vores gåture i skoven, hvor de får lov til at løbe om kap, overhaler hun tit Number! Plays hvalpe i det første kuld har arvet hendes pleasende adfærd, hendes meget glade og energiske sind, samt lette bevægelser :)
Læs mere uddybet beskrivelse af Play her

Play:                                                       

. Født: 16/9-17                              
. Højde : 48,5 cm                         
. 15 kg                                          
. Fuldt tandsæt                             
. HD: A/A                                         
. AD: 0/0                                        
. OCD: intet påvist (fri)               
. Genetisk fri for ALT fra MyDogDNADiablo:

Jeg havde først kig på Malibu til Play, da jeg kendte ham bedst, men spurgte Carmen også om hans søn Diablo? Carmen fortæller de er helt ens i temperament, karakter og arbejdsegenskaber. Malibu har måske lidt mere power, men Diablo har bedre bevægelser, længere strides og er bedre til at vende/collecte. Begge hunde er fulde af selvtillid både på og udenfor banen, hviler i sig selv, og har aldrig haft behov for at svare igen hvis usikre hanhunde har knurret eller været udfarende. De er selvstændige og gode til at arbejde på afstand, men nemme at handle. Diablo er mere glad for mennesker end Malibu, samt mere naturlig og bedre på får. Det der gjorde den største fordel for os, er sundheden, Diablo har A hofter, hvor Malibu har B hofter, samt Diablo er yngre, og nu hvor der skal sendes sæd på køl, er det en fordel med så god kvalitet som muligt. Og det er ingen hemmelighed at jeg foretrækker sociale hunde, og Carmens vurdering er at Diablo er mere social overfor fremmede. Vi nåede at sige kort hej til begge hunde, da vi var i Spanien og hente Super siden, og jeg er vildt med deres bygning og at de fint tolerere de 7 meget vilde hvalpe som vimsede omkring dem :)
Diablo er selvfølgelig valgt af mange grunde, men hans power, lette springteknik og temperament var grundene til vi begyndte at undersøge mere omkring ham, og om han kunne være et godt match til Play! Vi elsker at han bevæger sig frit og uproblematisk, han skal ikke anstrenge sig eller presses af handler for at kunne følge med i tiderne i toppen. Han er let og elegant over springene, samt har et tilpas forhindringsfokus af natur, som gør at han altid har læst linjerne nemt!  

Carmen skriver om Diablo:

Diablo like his father, is a super noble dog, socially perfect with all kinds of dogs, whether they are puppies, females or males. With people he is ultra affectionate, without fears or insecurities in daily life, perfect in every way. If another dog barks or growls, he goes the other way. I am very calm with him because I know that his reaction is always good, he knows what to do and how to behave.
In sports, it undoubtedly stands out both for his power and his movement, he has very good elasticity and compression capacity, it also has a very wide stride and incredible strength and power. Diablo has better movement, and he turns very nice, and better than Malibu. Diablo has more herding instinct, better body position, more naturalness, but only with the sheeps, not in agility or in daily life.

One of the great virtues of him is the natural On – Off that he has and his knowing how to be in any environment or situation.

Følg også Diablo på hans egen hjemmeside her

 Diablo:

. Født: 20/8-13
. Højde : 53 cm
. 16 kg
. Fuldt tandsæt
. HD: A/A
. AD: 0/0  
. OCD: intet påvist (fri) 
CEA bærer fra Combigen
. MDR1 free by Combigen
. CL free by Combigen
. IGS free by Combigen
. MH free by Combigen
. NS free by Combigen
. DM free by Combigen
. Glaucoma and Goniodygenesis free por Combigen
. Sensory Neuropathy free by Combigen
. Dental Hypomineralization free (Raine Sindrome) by Combigen
. PLL free by Combigen
. Cistinuria Type II free by Combigen
. Hyperuricemia free (HUU) by Combigen
. Hiplaxia 1 and 2 free by Combigen
. EAOD free by MyDogDNA

Se video af DiabloVi forventer af denne kombination:

Play og Diablo har begge et fantastisk temperament, glad for alle mennesker og kan med alle hunde, og opsøger ikke konfrontationer med andre hunde! De vender hellere den anden kind til, og går den modsatte vej, hvilket er den bedste egenskab i begge hunde! Vi forventer hunde som vil fungere godt som både arbejds- og familiehunde, og forventer ikke hunde som vil opsøge ballade, men nogle som hviler i sig selv. Dog forventer vi hunde som vil have et højt energi niveau, og behov for tilstrækkelig stimulering og fysisk aktivitet, som vi kan se fra Plays første kuld.
Begge hunde har en fantastisk nem og ukompliceret spring teknik, og vi håber at Diablos power og selvstændighed kombineret med Plays søde hoved giver nogle powerfulde hunde med "will to please". Vi forventer at få hvalpe både besidder power og eftertænksomhed, er fornuftige når de arbejder, og både vil have bygning til at kunne ekstendere og collecte uden at skulle anstrenge sig betydeligt, hvilket giver den ideelle agility hund! Da begge hunde gerne vil følge deres føre, forventer vi samarbejdende hunde, som gerne vil lærer og følge deres handler. 
Vi forventer sunde hvalpe, da både Diablos linje og Plays linje har en god sundhed bag sig, og begge linjer er store og kendte, og med minimal sygdom! 

Vi ser meget frem til denne kombination, og meget taknemmelige for at vi må bruge Diablo! Vi ved at Plays første kuld var meget vilde, crazy og aktive som hvalpe, så vi ved at vi får vores sag for med disse også ;) Men vi kan alligevel slet ikke vente på disse hvalpe kommer! Play var en fantastisk mor til sit 1. kuld, hun er altid den bedste til at lege med vores små sheltie hvalpe, og vi glæder os til at hun får lov til at få sine egne hvalpe endnu en gang. Det er dog planen at dette kuld er Plays sidste, så derfor var det ekstra vigtigt for os at det blev den helt rigtig kombination.