Sensei er en helt fantastisk dreng,
og jeg ville ønske for racen at der var flere som ham!RIP SENSEI
Sensei fik desværre en akut hjerneblødning, og vi måtte give ham fred. Dyrlæger har meddelt at der ikke er arvelige faktorer indblandet!
Vi er lykkelige over at Sensei gav os Happy og Zoey, samt Hip Hop og Boogie!


Det kan virke som om man ikke taler sandt, når man ikke kan sige nogle dårlige sider om en hund, men det kan jeg faktisk ikke om Sensei. Der er intet jeg vil ændre ved ham!

Sensei er en helt unik hanhund, da han hviler ekstremt meget i sig selv. Han er en meget glad hund af natur, både overfor mennesker i alle aldre, men også over for alle hunde, om det er tæver eller hanner. Han spiller gerne op til tæverne, og får scoreøre på, men han er aldrig udfordrende overfor andre hanner. Han ignorerer ikke hannerne, men vil faktisk gerne lege med dem, men han udfordre dem aldrig. Sensei har ikke behov for at vise han er højere i rang end andre, men han hviler meget i sig selv og går hellere sin vej hvis andre hanhunde udfordre ham, der ligner han sin mor ekstremt meget. Hun er også en førertæve som hviler i sig selv, og ikke har behov for at vise sig overfor andre, men i stedet bruger det at ignorerer de andre, meget i sin rolle som leder. Mange hunde, usikre som meget dominante, har altid haft naturlig respekt for Prima, og ikke haft behov for at udfordre hende eller være udadreagerende, men hun har altid kunne sammen med alle. Det er det samme med Sensei, han er aldrig i en situation hvor de er spidset til, og det har været nødvendigt som hundefører at blande sig, og fjerne hundene, men med respekt og godt hundesprog finder de altid selv en løsning, og Sensei vælger i stedet at ignorerer modparten og forlade situationen.

Dette finder jeg som en kæmpe force for en hanhund,
som ellers har så meget power og attitude når han arbejder,
men ikke overføre dette til uden for agility banen!

Sensei er en meget social hund, og han hilser gerne på alle han møder! Ligeledes er han en af de få hunde jeg kender, som stadig elsker sine dyrlæger, selvom han har besøgt dem med skader og hvor de har behandlet ham hvor han har haft ondt, alligevel har han ikke overført det til dem, og elsker stadig at komme der! Trods han er meget social, påvirker dette ham ikke når han arbejder, han ignorerer alt omkring sig, og kan arbejde i uendelighed og lave gentagelse på gentagelse, som gør det nemmere at nørde ting og handling! Han elsker at arbejde, lige meget hvad det er, og han vil arbejde med alle. Han kan belønnes med både legetøj og godbidder, og skifte i mellem dem i samme træning uden problemer. Dog er legetøjet favoritten! Men godbidder kan være en fordel i nogle situationer hvor der arbejdes med ro ;) 

Sensei er både pleasende, men samtidig har han en fantastisk acceleration, hvilket gør ham både nem at handle og arbejde med, og stadig meget hurtig! Han har af natur en super collection og nemt ved små buer, da han gerne følger handler og arbejder for sin handler og ikke for sig selv. Alligevel kan han sagtens arbejde selvstændigt og på afstand hvis det bliver bedt af ham! Han er ikke overlydig, og kan stadig på eget initiativ løbe sine egne baner, hvis han ikke får andet at vide, så med en hund i hans tempo er det stadig vigtigt at være på og vide hvad man vil på banen, ellers finder han selv en vej ;) Dog skal der ikke meget handling til for at han korrigere sin linje og retter ind, hvis dette ønskes af ham, hvilket gør ham netop til en fantastisk nem arbejdshund, med den rette blanding af pleasende adfærd og selvstændighed! Men hvis man skal dele det op, så er han nok mere 60% pleasende og 40% selvstændig, så hvis der skal investeres et sted i sin træning, er det på selvstændigheden mere end det at følge handling.

Jeg er imponeret hver gang jeg ser Sensei løbe agility! Han formår stadig at afvente information fra handler, og stadig løbe stærkt og accelerere på de rette linjer! Han effektivisere buerne bedst muligt, han spilder sjældent unødvendig tid rundt på banen, da han løber den direkte linje, og ikke ud i store buer af natur! Han har en langstrakt galop og kan komme langt på et enkelt skridt, samt deaccelererer som det nemmeste i verden når han skal dreje, uden særlig meget forberedelse inden! Han har en naturlig spring teknik, har ikke problemer med nedrivninger og springer let 40 cm trods hans kun 37,5 cm.

Jeg elsker Sensei!
Jeg ville ønske jeg kunne bruge ham
meget mere i min egen kennel!
Han har så mange fantastiske egenskaber,
som kun kan gavne racen på alle parametre!
Jeg er Lene dybt taknemmelig for at jeg må bruge ham i avl,
og hjælpe til at forbedre racen!
Sensei er uden tvivl helt unik og en af de bedste
og mest ukomplicerede sheltier jeg kender!