Azulian Catch a danish smile
aka Smiley


Smiley er opdrættet i Spanien, hos kennel Azulian ved Eva Amargos. Jeg har i mange år holdt øje med Evas hunde, da hendes 1. avlstæve Driss næsten lignede min Primadonna på en prik, trods de slet ikke var i familie, faldt vi i snak. Jeg har holdt øje med Evas opdræt siden, og hendes hunde tiltaler mig meget! De er både sunde og raske, flot bygget, smukke, fedt drive og dejligt temperament! Ligeledes har jeg fulgt kennel Aucanada i Spanien, hvis stamtæve Rue, er opdrættet af Eva, som også har lavet fantastiske hvalpe! Begge opdrættere har lavet hunde lige efter min smag, og de ligger vægt på de samme ting som jeg selv i socialisering og prægning fra start, hvilket er vigtigt for mig! Da Eva fik et stort kuld på sin fantastiske tæve Yupi, var der en chance for at vi kunne få en hvalp, og jeg var lykkelig!! Jeg kendte ikke faren særlig godt, kun opdrætter navnene, men ikke de specifikke hunde, men mine kontakter sagde god for ham!

I bør kigge forbi Azulians smukke hjemmeside,
her kan i læse om kuldet og se de mange smukke billeder!


Da jeg selv havde beholdt Shine lige inden, var det svært at retfærdiggøre at beholde en hvalp mere, med kun få måneder i mellem. Heldigvis blev Julie også hurtigt forelsket i både moren og hvalpene, og hun blev hurtigt godkendt af Eva! Julie og jeg bor meget tæt på hinanden, og jeg har haft fornøjelsen af at følge Smiley meget tæt i hele hendes opvækst, og kender hende rigtig godt og vi har et meget tæt bånd, og det er som om hun er opdrættet hos mig selv! 

Jeg har siden jeg valgte at købe Smiley hjem, inderligt håbet at hun kunne indgå i avl, og drømte om at beholde noget efter hende! Yupi og Rue (nævnt i teksten oven over) er kuldsøstre, og jeg blev forelsket i en af Rues sønner Byte, og forsøgte at parre ham med Movie i efteråret 2019, det gik desværre ikke som ønsket, der kan læses mere her!
Da dette ikke lykkes for mig, er jeg endnu mere lykkelig over at Smileys sundhedsresultater viser at hun er lige så smuk inden i som udenpå! Så drømmen om at kombinere netop disse 2 linjer igen, forhåbentlig kan gå i opfyldelse!


Smiley er alt vi har ønsket os, og meget mere til, læs Natashas beskrivelse af Smiley her.

Følg også gerne Smiley på facebook

Julies beskrivelse af Smiley:

Smiley lever 100% op til sit navn, hun er evig glad og fyldt med energi. Der kan dog godt gå flere dage mellem trænings pas, uden hun bliver over fyldt med energi. Hun elsker at arbejde og det er næsten lige meget hvad øvelsen går ud på, så kaster hun sig 100% ind i opgaven og gør sit bedste for at tilfredsstille handleren. Hun er af den type hund som ikke stopper træningen før der bliver sagt stop, træning er slut, forstået på den måde, at hvis du ikke selv sætter en grænse, kan hun træne i uendelighed. Til gengæld har hun en fantastisk tænd / sluk knap, når vi er hjemme finder hun hurtigt et sted at putte sig og om aftenen går hun oftest ud og ligger sig i sit bur, som hun har frit adgang til. 

Når man træner med hende, skal man være kvik, for er timingen af belønning ikke korrekt har hun selv opfundet en ny øvelse, som måske ikke lige var ønsket. Hun elsker at løbe og jo stærkere jo bedre, til gengæld er hun også ret smidig og har let ved at dreje snævert og ændre retning ret hurtigt.

Da hun var hvalp var hun ikke stor fan af, at være på skødet og blive krammet og nusset, man kunne nærmest se, hvordan hun tænkte ”jeg gør det for din skyld med ad hvor er det ulækkert”. Dette er dog ved at ændre sig nu kommer hun og spørger meget høfligt, om hun må komme op, hvis du ikke se hende når hun ”bare” står og kigger får man lige et poteskrab, du skal dog stadigvæk invitere hende op, oftest mere end én gang, før hun hopper op.

Hun er en hund med et stort ego og det har hun vist og vidst lige fra starten, hvis der ikke er andre hunde som fortæller hende, at hun IKKE er alfatæve overtager hun hurtigt førertrøjen og ser sig ikke tilbage. Dette gælder overfor alle størrelser hunde, hun er ikke bange for noget, møder hun en stor Berner Sennen hilser hun glædeligt på den ved at hoppe op i hovedet på den og give den et kys. I hendes verden er der heller ikke noget som hedder fremmede mennesker, hun hilser gerne på alle hun møder på sin vej, hvilket kan gøre en gåtur ret lang eller rettere, få den til at tage ret lang tid.

Selvom hun har et stort ego og har lidt spansk attitude er hun ikke typen som render og gør i haven eller under træning uden grund, hun siger til når der kommer nogle, men gør man hende opmærksom på, at man har hørt det og overtaget situationen er hun stille igen. Under træning kan hun godt skælde ud, hvis hun mener det er handleren som skal tage sig sammen, der er dog en sammenhæng;

Snakker handleren meget til hende – larmer hun meget

Siger handleren kommandoerne få gange – larmer hun ikke

Børn er hun også stor fan af, især når de har en alder hvor de kan lege med hende, om det er hende som har legetøjet og barnet løber efter hende eller om det er omvendt er hun ligeglad med, ligeledes er hun god til at tilpasse sig barnets alder, så hun ikke virker for voldsom i for eksempel trækkeleg.