Gjerulff loves Miss Sunshine   aka Shine

(Shenaja A Luxury Diva Cider  x  Buster With Eager To Work)


Skrevet d. 23/12-20

Shine lever til fulde op til hendes navn, hun er min lille solstråle! Hun er altid glad, god som dagen er lang, sød ved alt og alle, og altid meget energisk! Hun er meget glad for at lege, og kan altid få overtalt en af vores andre hunde til at lege! Dog er hun meget tæt med sin halvsøster Moviestar, og de ligner hinanden utrolig meget i sind, og løbeglæde ;)

Shine er en blanding af vildskab og blid samt tænkende hund. Hun er vild med at løbe, og hun tænder ekstremt meget på fart! Hvis der er en hund i bevægelse så er hun uden tvivl lige efter! Dog er hun ikke en type som hyrder eller jagter fugle, biler eller lignende, det er kun vores egne hunde som hun tænder op på. Dennis kalder hende vores lille "galning"... Hun vil altid være med hvor det sker, og glemmer nogle gange konsekvenserne af det... Derfor skal vi passe lidt på, hvis border collierne tager en spurte tur. Shine har en gang sprunget direkte ind i vores garage, for at komme hurtigst muligt ned af trappen og ud i haven, for at løbe efter Number. (hun rejste sig op med det samme, og spurtede efter, og ingen mén af det stunt!)


Trods Shine ofte ligner en som lukker hovedet af når hun jagter de andre hunde, så navigere hun imponerende rundt om alle de forhindringer som står på vejen, da hun har en vild acceleration og et utrolig hurtigt retningsskifte! Det er imponerende at se hende accelerere efter de andre hunde, hun er som en streg i luften, og hun er simpelthen bygget til fart! Hun kan uden tvivl løbe lige så hurtig som Movie, men med bedre retningsskifte når der leges i haven ;)

Shine var den sødeste og gladeste hundehvalp, men havde i starten svært ved at samle sig til tricks øvelserne, hvor hun skulle koncentrerer sig over længere tid. Det resulterede ofte i en spurte tur rundt i huset, frem og tilbage, og når hun havde løbet det af sig, kunne hun tænke igen og arbejde videre. Det var simpelthen det sødeste! Der er nogle video klip på instagram, hvis i søger #GjerulffShine kan I se en masse af Shine. Shine elsker tricks, og var eminent til shaping! Hun lærer lynhurtigt, er utrolig klog og kunne udtænke selv de umulige ting, og der skulle ikke mange gentagelser til! Jeg skulle derimod også huske ikke at få belønnet noget forkert, for det sad lige så hurtigt fast!

Shine er en virkelig smuk hund, hun har dybsort blank pels, den rette mængde som ikke tynger hende, de mest fantastiske vinkler og bliver rost af alle dyrlæger! Hun kan stille sig op helt naturligt hvor man blive blæst helt bagover! Hun har et fantastisk udtryk, og trods hendes mørkebrune øjne, så er der så meget liv i de dem, så meget glæde og energi! Hendes personlighed giver mig så meget glæde i min dagligdag, hun får mig til at smile og grine flere gange om dagen! Hvis man sidder ned, så er det det samme som en invitation til at springe på skødet og nusse, og kysse en i hele hovedet! Hun elsker at være tæt på mig, og forguder mig helt til månen og tilbage! Der er ingen tvivl om at hun er mere "morsyg" end de andre, og vil gå igennem ild og vand for mig! Hun er noget helt specielt for mig, og er gået lige i hjertet med alt hendes kærlighed!


Det er svært at forklare hvordan Shine er, uden at forklare den sammenligning jeg har gjort, og det var
at sammenligne hende med mine forrige hunde, 
såsom hendes søster Movie,
derfor vil der komme lidt om begge hunde i følgende afsnit :)

Shine lavede tricks som agility foundation, startede sin reelle agility træning relativt sent, i forhold til mine andre hunde. Hun lavede mest grund øvelser og ikke så meget løb og forløb det første stykke tid, havde først spring højder på da hun var 14 mdr, og ind til hun var ca. 17 måneder sprang hun stadig kun 10-15 cm. Jeg er sikker på dette er grunden til hun er lidt mere afventende på agility banen, ikke så fremadrettet som for eksempel hendes søster Movie, som hun ellers ligner på alle andre punkter. Der er ingen tvivl om at indlærings typen har stor betydning, og Shine og Movie er ikke trænet ens, derfor kan jeg ikke forvente at de nu "kan det samme".

Shine udvikler sig helt ekstremt i øjeblikket, og sætter mere og mere fart (dette er skrevet da hun lige er fyldt 2 år). Hun er en anden type trænings hund end Movie. Shine er en pleaser, og vil gerne gøre det rigtigt, hun lærer utrolig hurtigt, og husker det; hvor blandt andet slalom og RC har været ret nemt at lære hende (ind til videre), da når hun først har lært noget, så kan hun det. Der var Movie helt anderledes, hun havde mere hjernen i benene, løb stærkt fra start og tænkte kun på at løbe, og huskede ikke altid øvelserne fra gang til gang, og var derfor utrolig svær at arbejde med i starten, da jeg ikke vidste hvad hun kunne lige den dag. 


Shine sætter hellere farten lidt ned i starten, afventer information så hun er sikker på at hun gør det rigtige, og derefter sætter hun mere og mere fart når hun kender øvelsen. Hun tænker mere og arbejder mere som i shaping når det er med godbidder, tænker, tilbyder og sætter tempoet lidt ned for at læse situationen. Hvor i stedet der kommer mere fart, lidt større buer med legetøj ;) 

Hun er en blødere hund end de andre, jeg sammenligner hende mere med en race typisk sheltie, som er mere blid og pleasende af type, hvor jeg har været vant til at de andre har været mere hårde i temperamentet, og arbejdet mere alla en border collie og kunne fortsætte deres træning uendeligt. DOG med undtagelse af Primadonna, som i starten var helt modsat, og slet ikke ville arbejde med mig ;) Så Shine er uden tvivl en stjerne i sammenligning med hende! Hun løber og accelerere lige som Movie når hun kender øvelsen, og hopper ikke som sin mor Cider, men derimod har hun sin mors kloge hoved, og lærer virkelig hurtigt, og behøver ikke mange gentagelser! Shine er ikke blød i forhold til at falde af balancen, lave en flyver på vippen eller falde i en tunnel, det røre hende heldigvis ikke, og hun arbejder på samme måde igen bagefter :) Hun er mere den type som gerne vil gøre det rigtigt for sin handler.


Hun løber på en anden måde end Movie, så jeg føler ikke hun er lige så hurtig, da hun ikke er lige så ustyrlig eller initiativrig. Men jeg valgte i efteråret 2020 at forsøge med nogle små forløber, hvor jeg tog tid på Movie, Shine og Cider på samme sektioner, kun 8-16 forhindringer, så ikke hele baner. Jeg ved at Movie er en meget hurtig hund, og jeg har ingen forhåbning om at jeg får sådan en hund igen, så da jeg så tiderne blev jeg blæst helt bagover! Et typisk Movie gennemløb med lidt buer her og der, hvor Cider stadig var 2-3 sekunder bagefter (på 8-16 forhindringer), der løb Shine i sit bedste gennemløb op med Movies tider! Når jeg finpudsede Movies buer og effektiviserede linjerne, så var Movie stadig hurtigere end Shine. Men Shines bedste tid var lige så hurtig som Movies den dårligste, og det gjorde mig virkelig stolt! Hvor mange kan egentlig sige det samme, trods Movies værste gennemløb?? :) 
Shines agility træning/konkurrencer blev desværre sat lidt på hold, grundet corona i 2020, og da hun var ude for en ulykke med græsslåmaskinen, som gav skades pause på 8 uger, samt min graviditet med vores 2. barn. Det er første gang jeg har haft en hund på 2 år, som endnu ikke har løbet en hel bane, men jeg elsker at træne med hende, og kan ikke vente til vi kan træne mere på længere sektioner og sætte vores grundtræning sammen til hele baner.


Jeg har haft glæden af at følge både hendes søster og bror tæt., og jeg elsker den måde de arbejder på! De kan terpe øvelser, og er ikke bløde når de arbejder, men heller ikke for selvstændige! De vil fremad, men samtidig er de meget pleasende af natur! De arbejder allerhelst med legetøj, og derimod været mere udfordret på klikker øvelser med godbidder i forhold til Shine, som har en overvægt mod maden i forhold til legetøjet ;) Dog kan alle 3 hunde arbejde og skifte mellem godbidder og legetøj, som er en kæmpe fordel i træningen! De er nogle søde og ukomplicerede hunde, som er nemme i familielivet og meget glade af natur! De har ikke behov for at udfordre andre hunde de møder, og tilpasser sig de situationer de er i! De er glade for mennesker og børn, men ikke så det er en forstyrrelse for dem når de arbejder! Jeg er utrolig stolt af disse 3 stjerner, og glæder mig til at følge hendes søskendes udvikling, lige så meget som jeg nyder Shines rejse <3