Her vil vores vurdering af Magic blive uddybet


Nu hvor Maria har lært at sætte de rette rammer under træningen, og vise hvad er ønsket adfærd og stoppe ikke ønsket adfærd, er det helt fantastisk at se dem arbejde! Magic er på ingen måde blevet langsommere, næsten lige før hun er hurtigere, da hun nu ved hvad der forventes af hende, og hvilke linjer/forhindringer man skal følge hvornår, og effektiv i sit løb og vendinger!

Det har været en drøm at være med på deres rejse, og fulgt deres udvikling, set hvordan både Maria og Magic er vokset igennem tiden, og nu bare nyde smuk agility der udføres i meget høj fart! Jeg elsker at Magic kan arbejde lige godt og med lige stor intensitet på både godbidder og legetøj, hun vil rigtig gerne løbe stærkt, men stadig gerne følge handler! Magic er som sagt lige som Moviestar, og jeg elsker denne type trænings hund: Hun kan arbejde i timevis, kan nørde samme sektioner igen og igen uden at blive træt af dem, og ser kun handleren når der arbejdes, og lukker alle andre hunde og mennesker ude!

Magic har desværre haft nogle dårlige oplevelser med andre hunde, så hun er ikke særlig social med alle hunde, hun er på ingen måde udadreagerende, men hun holder sig helst væk. Hvorvidt dette er grundet overfald eller generel personlighed er ikke til at vide med sikkerhed. Dog går hun fint ind i vores flok (7 blandede raser af både hanner og tæver), da vores flok hviler i sig selv, og ikke udfordre hende, men lader hende komme til dem. Magic tøede hurtigt op og begyndte at lege med gamle Prima indenfor kort tid! Inden Maria og jeg valgte at lave denne aftale, var det vigtigt for mig at se hvordan Magic ville reagere i vores hus/flok, da jeg ikke ønskede hun skulle være stresset hos os når hvalpene kom. Magic var her i en weekend, og alle hunde var afslappede og rolige! 

Magic er en typisk sheltie, hun er social med dem hun ønsker.
Det vil sige, hun hopper ikke glad i hovedet på alle fremmede mennesker, men vælger dem hun vil snakke med. Hun er dog rigtig glad for børn, men på en rolig og afdæmpet måde, og er ikke vild omkring dem, men stille og lader dem nusse og kæle hende. Den weekend Magic var her, var det også vigtigt for mig at se hvordan hun var omkring Morgan, og i det hele taget som familie hund, på gåture osv, da jeg kun har set hende som agility hund. Det var en fornøjelse at se hendes rolige sind, hun er meget afdæmpet uden for agility banen, og ligger og slapper af indenfor. Hun kan dog godt være lidt vild når snoren kommer af i skoven, men ikke mere end mine egne ;) 

Jeg har både set og undervist nogle af Magics søskende, og det er heldigvis ikke kun hende som besidder denne power, men generelt er de nogle hurtige og eksplosive hunde. Det er dog også hunde som kører højt. Jeg vil anbefale at handler har en vis erfaring med højtkørende hunde, for at få det rette udbytte af deres potentiale. 

Magic er ikke den mindste eller mest feminine tæve ;) men hun har en lækker slank krop, en god mængde pels som ikke tynger, nogle lange og stærke ben, og trods hendes vildskab, så har hun aldrig haft en skade, men hun er muskuløs og bygget til fart, og dyrlæger/kiropraktorer finder sjældent noget på hende!