Gjerulff Play Nice
Aka. Play


Play er efter vores egen Quickly og Dice, og er fra Nice-kuldet. Quickly er en meget speciel tæve for os alle, og vi var alle enige om at "vi" skulle beholde en hvalp fra hende. Så vi besluttede at Quickly skulle have et 4. og sidste kuld. Helle fik mulighed for én til avl, og Dennis (og Natasha) til agility og familiehund. Det var derfor ikke helt nemt at finde en hanhund til Quickly, da vi vidste hvad vi ledte efter og ønskede i vores nye hund, da vi havde en Quickly hvalp i forvejen. Quickly havde alt det i en BC vi ønskede, og vi har elsket alle hendes børn og børnebørn!

Vi har set Dice både som yngre og som mere erfaren på agility banen. Han har altid været så betagende at kigge på, rolig og afbalanceret i sine bevægelser, men uden tvivl utrolig hurtig og som bygget til fart og vendinger. Dice har en fantastisk bygning, han ligner ikke en som skal anstrenge sig på agility banen, men en som bare flyder afsted og nyder flowet, han accelerere fantastisk, han kan skifte mellem at collecte og ekstendere uden problemer, og har af natur en fantastisk og let springteknik! OG det bedste ved Dice er at han ligner Quickly uden for banen! Han er rolig og ustresset, nyder at snakke med alt og alle, en puttegøj og hviler meget i sig selv! Han har ikke behov for at spille op til andre hanhunde, og stresser ikke over nye miljøer eller fremmede/nye situationer..

For os er hundene først og fremmest familie hunde, som skal fungere i vores dagligdag. En dagligdag med fuldtidsarbejde, en hundeflok med forskellige racer, barn/legekammerater, larm og vilde bevægelser, og en masse tid i bil og campingvogn. Derfor betyder det meget for os, at hundene hviler i sig selv, og skal kunne takle alle disse ting, da vores hunde bruger langt mere af deres liv i dette miljø, end som agility hunde. 

En god agility hund er ikke bedre end dens træning,
og vi ser det som vores opgave at få det bedste frem i vores hunde.


Play er på mange måder så meget bedre
end vi kunne bede om !

Play er virkelig sød og omgængelig, hun har virkelig meget kærlighed inde i sig, og deler den gerne ud til alle, venner så vel som fremmede. Hun kan med alle hunde, hvalpe, voksne som gamle og gnavne, og er meget åben over for alle raser! Se her hvordan hun leger med en gravhund, første gang hun ser denne rase. Hun er blid, og kender sin plads overfor fremmede hunde, og underkaster sig med det samme! Play er vores bedste legetante til vores hvalpe herhjemme! Hun er meget sød og blid ved de helst små, hun elsker dem fra de bliver født, og tilpasser sig deres aktivitets niveau! Hun elsker at lege med hvalpene, og jo flere jo bedre, se hende her med vores 2 sheltie hvalpe (2 forskellige aldre).

Play går altid i sele til stævner, da hun har det med lige pludselig at hoppe ud til siden og op af nogle "venner", hvis de giver hende opmærksomhed ;) For at hun ikke får ryk i nakken, har vi taget denne forholdsregel. Hun er meget eksplosiv, og kan side lige så stille og kigge, og hvis man så siger "hej", eksplodere hun op i hovedet på folk, og danser rundt. (Det skal opleves for at man kan forstå det :P). Hun er generelt en meget glad, sød, nem og ukompliceret hund! Hun har så meget glæde i sin lille krop, og hun deler glædeligt ud af det til alle !

Play har en fantastisk bygning, hun har gode vinkler,
opbygger nemt muskler, 
har fantastisk kropskontrol
og krops bevidsthed, og er den af vores hunde
som accelererer bedst i frit løb.


Play har ikke lavet så meget "hvalpe agility", tiden har ikke været til det, og vi synes det var fint at lade hende vokse med opgaven. Der er i stedet arbejdet med tricks, som har givet krops kontrol, stabilitet, balance og koordination, og bare generel socialisering. Hun er ekstrem lærenem og vil så gerne arbejde med én, og er lige glad med hvad det er!

Se en video af hende og hendes tricks i en alder af 6 mdr:

Dim lights Embed Embed this video on your site

Play startede med en masse grund træning på linje, forståelse, enkelt springs træning, og små sektioner med tunneller, men ikke særlig mange sektioner med flere forhindringer. Play var derfor ikke lige så "klar" til stævner, som vores tidligere hunde har været. Dvs. vi vidste hun ikke ville kunne løbe fejlfrit når hun startede, slalom og felter var ikke helt færdigtrænede, men vi så konkurrence løb som en del af hendes udvikling, og hjælp til hvad vi skulle fokusere hendes træning mod først. Hun har udviklet sig enormt hen over 1. sæson.


Som agility hund:

Play er en blødere hund at arbejde med, end vores tidligere hunde. Hun vil meget gerne gøre alt rigtigt, vil gøre alt for at gøre os tilfredse! Hun lærer lynhurtigt, og behøver derfor ikke at terpe ting igen og igen, men når hun har lært noget- så kan hun det ! !
Hun er af natur fleksibel, og har nemt ved at collecte, hun er meget nem at handle og korrigere på linjer. Hun følger sin handler, da hun meget gerne vil gøre alt rigtigt, og løber ikke umotiveret mod forhindringer, hvis hun ikke tror det er det hun skal, og man ved derfor altid hvis der sker en fejl, hvis "skyld" det var. ;) Hun er en meget ærlig hund at træne, man får det man fremelsker, og der er ingen tvivl om at hun er en hund med meget potentiale, men også en type hund som ville kunne handles af nærmest alle, da hun vil tilpasse sig den enkelte. Hun har en let og nem spring teknik, vi har aldrig skulle håndhæve nedrivninger, og vi har aldrig rettet hende i det. Hun river meget sjældent ned, og vi korrigere det ikke hvis det sker, da Play selv forsøger at tilpasse teknikken efterfølgende, hun vil hellere slå knuder på sig selv, end rive ned. Hun er meget fleksibel, og har nemt ved tætte vendinger, hvilken vi sætter stor pris på, da dette skåner hendes skulder for dårlige vendinger.

Play er hvad man ønsker af hende og fremelsker

Derfor er det også vigtigt at man fremelsker selvstændigheden og fremdriften på en hund som Play, da hun gerne vil være tæt på handler, så hun nemmere kan aflæse signaler. Play ville højst sandsynligt kunne løbe svære kl. 3 baner allerede, hvis man bare havde fat i næsen på hende, så ville hun blive ved handleren og afvente signaler før hun udførte dem. Derfor har det været vigtigt for os ikke at træne for svært, da vi ønskede hende så selvstændig som muligt, og fri i sine løbe linje, ekstendere frem for handleren og ikke vente på signaler, så hun ikke altid føler hun var under kommando, hun kan altid senere lærer handling, når det skal bruges senere. :)

Vi glæder os rigtig meget til at følge hendes udvikling igennem klasserne, og har en forventning om at hun bliver en modsætning til Number og Movie, men mere alla Cider, miss perfection, som er nem at handle, ofte fejlfri, og vil accelerere i takt med at hun ved hvad hun skal :)

I hjemmet:

Play et kæmpe legebarn! Hun lever op til sit navn, hun leger gerne med alt og alle, og hvis ingen har tid så leger hun selv! Hun elsker at være ude, og når vejret er til det står døren altid åben, hvor hende og Number altid er at finde ude. Number ligger på agility banen, og Play er enten samme sted eller løber rundt med et legetøj og underholder sig selv eller en sheltie. Shine (yngre sheltie) og Play er uadskillelige, og leger fantastisk sammen og næsten i alle vågne timer! Til tider er Shine lidt hård ved Play, og stakkels søde Play må have hjælp til at afvise Shine, da hun intet selv gør, men finder sig i alt! Hun elsker at løbe, og hvis hun kan få sheltierne til at løbe efter, er det det bedste!

Da hun fyldte 1 år, blev hun en meget rolig hund i hjemmet, ind til da ville hun gerne lege med de andre og skulle have liidt hjælp til at lærer at være stille inden for ;) (som de fleste BC hvalpe, Number var bare en doven en af slagsen ;)). Nu ligger hun sig og sover, ind til nogle indbyder til leg eller nus. Leg inden for foregår nu stille i en hundekurv, og dette har vi intet i mod. Hun er fantastisk til alle vores hundehvalpe, og indbyder alle gæster som sine bedste venner. Hun er en meget nem hun i hjemmet, og omgås nemt børn i alle aldre! Hun er meget glad for menneskelig kontakt, og hvis hun fik lov til at bestemme sad hun konstant på skødet! Hun er meget social, og har skulle lærer at ligge sig væk , og ikke komme og skubbe til vores hænder for at blive nusset hele tiden. Hun ligger gerne på ryggen med benene op i vejret, om det er på skødet af os, eller i en hundekurv er lige meget.

Play elsker vand! Hun har fra hvalp af været en kæmpe vandhund, og løber i vandet med det samme, høje bølger eller ej! Hvis vi ikke kalder hende op af vandet, eller kaster noget legetøj, så sidder hun bare ude i vandet og venter.. :) Lige så stille og bare venter :) 

Hvis i vil følge Play, kan i følge hende på hendes
facebook side,
med billeder og videoer fra dagligdagen og træning :)