Sobelkustens Fairytale

aka. Cute

Cute er født d. 13. september 2016, og er importeret fra kennel Sobelkusten i Sverige, opdrættet af Gunilla.

Hendes far Zac er ren amerikaner, Caravan Zac Matt, og moren Joy, Fairyshell Silver Stream. Begge hunde har utrolig spændende stamtavler, og da vi havde muligheden for at få nyt blod ind i kennelen, med denne spændende stamtavle, tog vi den :) Gunilla havde et samarbejde med Mari som ejer Joy, og Cute blev opdrættet hjemme hos Mari.

Cute er noget af det sødeste, hun lever fuldt op til sit navn, og er gennem sød! Hun er den nemmeste, og lige til hund jeg nogensinde har mødt! Hun er tilpas sød og fræk, men går aldrig over grænsen hverken i træning eller overfor andre hunde! Hun kan med alle hunde, og alle hunde kan lide hende, i alle aldre! Hun elsker alle mennesker i alle aldre, og har et godt mod på livet! Hun er ikke en "dare devil", og kaster sig ikke hovedløs ud i ting, men er meget klog i hendes beslutninger i alt hun laver, og lærer ekstremt hurtigt! 

Hun vil meget gerne lære nyt, og vi startede med glæden ved legetøj, pels er helt klart hendes yndlings! Derefter glæden ved at løbe, glæden ved at følge, Cute har udviklet sig hele vejen igennem, og har nyt sin hvalpetid fuldt ud. Cute startede først med agility da hun var omkring 8 mdr, hvor hun lavede lidt tunneller og fremadsendelser! Da Cute lærer super hurtigt, har vi vurderet at Cute skulle være helt klar til de udfordringer vi gav hende! Det har været et klogt valg, for nu er hun 1 år gammel, og er for alvor startet op med agility, og hun er så nem! Hun er så klog! Hun gør det man siger, og hun gør det godt! Hun elsker sin pels, og hun bruger sin krop ekstremt godt! Hun har af natur små buer, og hun vil så gerne følge! Hun vil helt sikkert være nem på de svære baner, og har af natur meget handler fokus! I øjeblikket arbejder vi meget på det at hun skal arbejde selvstændigt, og accelerere i tunneller osv.

Man kan ikke få det hele, med sheltien er det naturligt man enten får en selvstændig hund, der er god til at løbe selv og blive sendt, eller en som har meget handler fokus og er nem at handle på svære passager. Med bevidsthed om hvilken type man får, kan man nemt lave svagheder til styrker og tilrettelægge sin træning efter det.

Cute er af natur en hund med handler fokus, derfor er selvstændigheden vores trænings fokus. Hun er nem og smidig, og følger en helt naturligt på vendinger og tempo og retningsskift. Som nævnt tidligere, hun er simpelthen så nem :D og det bliver såå spændende at følge hendes udvikling!

Cute er købt af kennel Sobelkusten, og Gunilla har ret til en hvalp efter hende, og vi håber at kunne bruge en af vores egne drenge :)

Cute bor til daglig hjemme ved Jeanett, som også ejer Fly, vores udstationerings bc tæve, sammen med Jeanett's datter Luna. Fra Luna var 6 år, og hende og Cute har været uadskillelige! Cute og Luna har et meget specielt bånd! Det er dog ikke kun Luna som Cute er glad for af børn, Cute er glad for alle mennesker, i alle aldre! Generelt også alle hunde, og vil utrolig gerne lege, hun får endda overtalt de fleste af vores voksne hunde til at lege med hende, fordi hun er den gode blanding af fræk og ydmyg!

Cute er den nemmeste lille hundepige, og vi er utrolig glade for hende, hun er mild og sød, men fræk og sjov! Hun er smuk, og har det skønneste sind og lille væsen! Vi ville ikke ændre hende for noget i verden, og er Gunilla utrolig taknemmelig for at få lov at købe hende, og kan sagtens forstå hun selv ønsker én efter hende!!