Gjerulff Perfect Selfie Evolution
aka Selfie

(kun 1 kuld, og taget ud af avl)
Sort hvid
05.01.14
HD: A/A
AD: 0/0
CEA: genetisk fri
MDR1: +/-

CEA/PRA øjenlyst: intet påvist som hvalp
34,8 cm
6,5 kg

Selfie er også kendt som Miss Perfect! Selfie er en fantastisk hund, helt unik, og helt sin egen! Hun er en klon af sin mor Cider!


Selfie bor til daglig hos Simone i Nykøbing Falster, sammen med 2 sheltie brødre Malik og Cody. Selfie og Simone har haft helt fra nyfødt haft et helt specielt bånd, Selfie var selvstændig og sin egen fra start. Hun gik gerne sine egne veje og undersøgte alt det nye på egen hånd, og lod Unique og Rio og diverse brydekampe. Hun er lige så vims som Cider, lige så opmærksom og samarbejdsvillig, og samme fantastiske spring teknik, og har fra start været en fornøjelse for mig at se Selfie arbejde!

Selfie har en meget stabilt temperament! Men er nok den af vores sheltier som passer bedst under racestandarten med beskrivelsen "reserveret".. Hun vælger simpelt andre mennesker fra, og Simone til.. Det er faktisk det samme med Cider. Hun er med alderen blevet meget mere social, og har måtte indse at hvis hun skulle have noget opmærksomhed når de 2 blå var i nærheden, så skulle hun selv tage den! Så hun er blevet mere anmassende med alderen, mon ikke det også sker med Selfie på et tidspunkt ;) Simone har dog haft stor glæde af denne personlighed, da hun bor midt inde i byen, og går dagligt ture i gågaden, ligeledes har hun kunne gå med Selfie fri alle steder, da hun kun holder sig til hende. Det samme sker i trænings situationer, Selfie er lige glad med alle andre omkring hende når hun arbejde, der kunne springe en bombe, og Selfie ville stadig stå klar til at modtage instruktioner fra Simone og vilje til at please forsvinder aldrig!
Da Selfie havde sine hvalpe ændrede hun helt karakter, og var meget social og imødekommende over for alle som kom ind i kennelen! Det var så dejligt at se hende hoppe op af alle, og glæde sig over besøg :) Hun var her et super forbillede for sine hvalpe, som heldigvis også er blevet rigtig dejligt sociale!

Der er ingen tvivl om at Selfie har en masse at tilbyde denne race, så vi var meget spændte på om hendes sundheds resultater ville matche hendes perfekte sind! Hun er meget robust og ikke bage for noget, har en meget stærk psyke, og styre gerne flokkens andre hunde hvis hun får lov ;) Hun er en hund med et kæmpe hjerte, og stor kærlighed for at arbejde og elsker at lege med sin "søster" border collien Kia! Selfie træner agility, og har allerede et kæmpe talent inden for dette, og lærer lige så hurtigt som sin mor! Hun har været på får et par gange, og viser også her stor forståelse!
heldigvis viser det sig at Selfie er lige så perfekt inden i som uden på, og Selfie har fået sine endelige sundheds resultater, og er clearet til avl! 
Læs mere under sundhed!

Selfie fik sit første og eneste kuld d. 16. februar i 2017.
Læs mere her


Simone skriver om Selfie: Følg også Simone og Selfie på hendes hjemmeside; læs mere her

Selfie er en lille arbejds-narkoman, som kan blive ved og ved. Hun har en fantastik tænd/sluk knap. Arbejder jeg med hende er hun 110% på, men når vi er der hjemme er hun super nem og sover det meste af tiden. Hun er en én-mandshund, og har siden hun var hvalp kun holdt sig til mig. Hun har meget svært ved at være væk fra mig i længere tid også selvom det er mine forældre der passer hende. Hun elsker at nusse, og ligger næsten altid op af mig sofaen og sengen, også selvom huset er fyldt med hundekurve.  Hun er min skygge og lige meget om jeg skal på toilet eller støvsuger er hun altid ved min side. Nogle gange er det som om hun læser mine tanker, og hun reagere, før jeg giver hende en kommando. Hun er ikke en hund, som hopper i hoved på alle. Hun er ikke reserveret, men gider kun fremmede, hvis de har noget at tilbyde hende. Jeg har siden jeg fik hende, altid haft gået med hende uden snor. Hun er meget lydhør og lydig af natur, og er aldrig løbet fra mig uden tilladelse. Hun har fra starten af trænet frit, samtidig med der var andre hunde på banen, og det har aldrig været et problem. Hun er en diva og har rigtig meget selvtillid, og hvis hun først har fået en idé er det næsten umuligt at lave om på. Hun kan sammen med alle hunde, voksne og børn. Hun er især meget glad for mine små nevøer, og de får både kys og nus.
Hun er meget intelligent og tendere til at have lidt autistiske træk, jeg skal virkelig passe på hvad jeg lære hende, da hun kun behøver at se øvelserne få gange. Så man skal virkelig passe på med at belønne for noget uønsket.
På agilitybanen er hun meget hurtig og bliver mere og mere fremadrettet. Hver ny forhindring hun bliver introduceret til, indtager hun med stor selvsikkerhed og tit virker det som om, hun allerede kende forhindringerne på forhån. Allerede på nuværende tidspunkt har Selfie en meget naturlig og ubesværet springteknik, og er super god til at vurdere sine afsæt og fart. Hun har et super grundtempo, hvor hun stadig bruger sit hoved. Men hun er også den type hund, som sætter farten efter sin føre og jo hurtigere jeg bevæger mig, jo hurtigere løber hun. Hun kan både arbejde med guffer og med legetøj.
En af hende ynglings beskæftigelser uden for agilitybanen er at se  agility på tv’et, hun kan ligge i lang tid med hoved på skrå og se hvad de andre hunde laver i tv’et.