Long waited perfect Cider pups are here!


Søndag d. 11. januar 2015, fik Cider og Doy 4 hvalpe (RIP. lille sorte)...


Endelig skete det! Cider blev gravid, selvom parring ikke gik som planlagt.. Ciders "tal" steg ikke efter bogen, og de danske dyrlæger havde testet "forkert".... Heldigvis stolede vi på Ciders opførsel over for vores egne hanner, og kørte afsted mod Belgien, 1½ dag før dyrlægerne anbefalede... Vi kom ned til en fantatisk velkomst, og den sødeste Doy som ventede på os, er erfaren hanhund, som vidste hvad det betød når der kom en tæve i huset ;) Han var dog ikke helt oppe og ringe over Cider, selvom hun gjorde sig meget til, så vi tænkte først vi alligevel var kommet for tidligt, men han gjorde alligevel som ønsket, og efter 15 min sad de sammen :) I 50 lange minutter! Dagen efter fik vi taget blodprøve hos en belgisk dyrlæge, og skulle så vente til eftermiddag med at få svaret på hvor langt hun var. Vi forsøgte parring igen da vi kom hjem, igen gik det stærkt, godt Doy vidste hvad det gik ud på ;) For da svaret kom senere, viste det sig at vi ikke behøvede prøve mere, tallet var nu for højt... Hmm, så næsten kommet for sent.. Doys ejer kontaktede en masse andre opdrættere og var fortrøstningsfuld med at vi fik en parring aftenen før! Og rigtigt nok, 3 uger efter blev hun scannet, alt så normalt ud, og der var hvalpe!!
Og 2 dage før planlagt fødte Cider nemt og hurtigt 4 smukke hvalpe! Vi havde dog igen et nødvendigt opkald til dyrlægen, da den første hvalp der bliver født er med en krølle på halen... Søde lille blå Miss Pretty... Men hun var frisk og frejdig, og massere gå på mod, så vi aftalte med dyrlægen at komme ind og få tjekket hende senere..Cider fødte:
kl. 16.45, bi blue pige: Miss Pretty aka Gjerulff Pretty Unique Evolution (Miss Unique)
kl. 17.03, sort hvid pige: Gjerulff Perfect Selfie Evolution (Selfie)
kl. 17.50, sort hvid dreng: Gjerulff Serious Handsome Evolution (Rio)
kl. 18.31, sort hvid pige: Miss black beauty, hun sov ind 2 dage gammel. RIPDesværre tog Miss black sin sidste indånding efter en hård kamp de første 2 dage, hun blev desværre stødt dårligere, og åndede til sidst ud i mine hænder, hun er nu begravet på vores agility bane! RIP
Miss Unique blev som 5 uger røntgen fotograferet, og tjekket op på ryg og bækken, og heldigvis er det kun det led som går ud af kroppen, som er drejet! Og Unique kan fortsætte med et aktivt liv!!
De resterende 3, voksede op til at være helt fantastiske hvalpe! Selvstændige, glade, livlige, legeglade, nysgerrige, ja jeg kunne blive ved! Har ikke noget som helst negativt at sige om dette kuld! Jeg glæder mig helt vildt til at følge dem i fremtiden!


Miss Unique skal til England, og bo sammen med Amy Lawson og nye søskende i form af sheltie og border collie :) Hun bliver boende til hun er 15 uger, da hun skal have rabies vaccination! Unique er noget ganske specielt i vores hjerter, lige som Split fra Primas kuld er! Hun vil komme til at dyrke agility når hun bliver klar :) Unique er kendt som "the crazy one", hun er meget legesyg, og det bedste er ens ærme! Hun er vild, og udfordre alle på sin vej, er meget stærk, og tager ikke nej for et nej :) Hun ligner sin moster Primadonna rigtig meget, og hun skal nok komme frem i verden sammen med Amy, ellers klare hun det på egen hånd ;)


Selfie er ejet i fællesskab af kennelen og Simone Olling, som bor på Falster. Selfie får nye sheltie brødre, og legekammerater i border collier :) Selfie vil hvis sundheden er i orden, have kuld her i kennel Gjerulff, men i det daglige bo hos Simone, og været hendes nye agilty stjerne! Selfie har lige fra starten været "den søde pige i klassen", kærlige hundehvalp, som synes hendes søskende til tider blev for meget, og gik gerne sine egne veje ud og undersøgte ting! Selfie er meget opmærksom, og fra starten meget lærenem og opmærksomheds søgende!
Rio bor hos Ciders halvbror Luka, og en sød legeonkel i sheltien hector, sammen med Kristina Priess på Sjælland. Rio vil hvis man ikke ser ham, lade os høre han kommer, og er ikke bleg for at insistere på kærlighed! Rio har fra han var ganske lille undersøgt hvilke lyde man kan udføre ;) Og dette gør han stadig! Han er meget fremme i skoene, og leger gerne med større hvalpe/voksne hunde, og udfordre også gerne hvis han får lov, ligeledes sætter han også gerne andre på plads, hvis han føler sig overrumplet, lige meget størrelse og alder. Rio er en utrolig smuk hund, og der er kke tegnet en forkert streg på ham, og hvis hans selvtillid fortsætter vil han nedlægge mange damer på sin vej, pas bare på, Rio tager hvad han vil :P


Alle hvalpene er af natur meget kærlige mod deres familier, men har generelt ikke været lige så menneske søgende som Primadonnas kuld, dette kuld er meget arbejds-mindet, hvilket Cider også altid har været! Hun elsker de mennesker hun kender, (og dem som har mad), og andre kan hun kun bruge til noget hvis de vil arbejde med hende.. Dette virker på nuværende (hvalpe)tidspunkt at være smittet igennem, da de vælger ejerens opmærksomhed frem for fremmedes.. Jeg tror disse hvalpe meget hurtigt vil være fokuseret på at løse enhver opgave som deres ejere sætter dem for! De er nemme at motivere, og arbejder lige så meget for at tilfredsstille ejeren som at få en belønning! Dette er drømme arbejdshunde, som hviler i sig selv, og vil frem i verden! De arbejder alle forskelligt, og jeg er spændt på at se om mine tanker er de rigtige når de udvikler sig og bliver ældre!


Miss Unique: Hvem kommer først typen, vil gerne fremad, og vil blive frustreret over hvis belønning eller informationer ikke kommer hurtigt nok.. Men vil være lydhør og samarbejde trods stressende situationer!

Selfie: Den kloge og eftertænksomme, som vil lærer lyn hurtigt og med n masse energi, og vil sætte mere og mere intensitet som øvelserne bliver indlært. Utrolig lydhør og pleasende adfærd, og selvtilfreds lille pige i alt hun laver!

Rio: Den frække, springer gerne over hvor gærdet er lavest, også selvom man risikere at komme til skade, vil udfordre men samtidig være lydhør, og give en del opmærksomhed mod ejeren.

Jeg er meget spændt på om disse iagttagelser lavet i deres første 8 uger, vil holde stik :) Jeg vil skrive nye evalueringer af dem når de er 1½ år ca :)
Jeg kan ikke vente med at se mere til dem, heldigvis vil Selfie og Rio være tæt, og jeg vil se dem en masse det første ½ år, og Amy har lovet at sende en masse opdateringer hjem til Danmark! At give så fantastiske hvalpe væk, ville ikke være til at holde ud, hvis det ikke var fordi man vidste hvilke fantastiske hjem de kom ud til!

Se her Cider og Doys kærligheds historie !

Dim lights Embed Embed this video on your site