Devons Dark Kvickly Quick (Quickly)    
 x
LP1 LP2 Beautiful Borders Energi Orson (Orson)

Begge hunde er nu testede, og 2 parringer har fundet sted :)
Følg med på denne side for at følge med i sundheds status på begge hunde :)
Quickly er nu scannet, og de skønneste hvalpe kommer i slutningen af uge 46!

I kan læse mere om Orson her :)

Vi havde 3 lækre hanner i tankerne, en fra Fyn, en fra Jylland, og en fra Belgien.
Vi beslutede os for Orson, pga af at vi kender en del hunde fra de linier, og er vilde med hver og en :D Vi har mødt Orson mange gange, og han er simpelthen så skøn!!
Han besidder det rolige sind, som vi ønsker som et match til Quickly! Da dette vil blive Quicklys 1. kuld, ønsker vi nogle linier som vi har kendskab til, og som vi ved vil passe godt til hende, både sundhed, temperament, størrelse og arbejds iver!

Både Quickly og Orson bidrager med nogle nye linier og gener til Danmark, som vi mener besidder lige præcis de egenskaber hos en border collie som er de vigtigeste!!

Sundhed:
Quickly:
   . Fuldt tandsæt
   . HD: A/A
   . AD: 0/0
   . OCD: intet påvist (fri)
   . Genetisk fri for CEA
   . Genetisk fri for TNS


Orson:
   . Fuldt tandsæt!
   . Genetisk fri for CEA
   . Genetisk fri for TNS
   . Genetisk fri for CL
   . Genetisk fri for MDR1
   . Glaucoma fri
   . PRA (ECVO) FREE 06.02.12
   . HD: A/A
   . AD: 0/0
   . OCD: Intet påvist (fri)
   . Hele Orsons kuld (6 hvalpe) har A/A, 0/0 og intet OCD!

Lidt om den skønne mor:
Quickly er en tæve der er i stor kontakt med sine hyrde gener, hun hyrder gerner på resten af flokken når de løber og leger. Hun er en aktiv pige, og er ikke så god til at gå flere dage uden nogen form for aktivering (er dog også stadig unghund, kun 1 ½ år, så det ændre sig jo nok lidt med alderen). Hun elsker at arbejde, og vil arbejde med alle som har legetøjet, og i sær hvis der er en agilitybane ;) Hun lærer så utrolig hurtigt, og har stort set altid haft kontrol over sin krop og motorik. Quickly har ikke været i den samme "umortoriske alder" som vores andre border collier, hun har fra start været bygget til fart. Hun ser lille ud, men er den største af vores tæver, og måler 49,5 cm på højeste punkt på skuldrene.
Quickly arbejder både med mig (Natasha) og Helle, og hun er lige opmærksomme på os begge, og selvom vi skifter i samme trænings sektion, er hun på den som har legetøjet og står på banen, og utrolig fokuseret på at please! Hun kan stoppe hurtigt op og accelerere hurtigt igen, lige som sin far Zac. Se flere billeder og videoer af ham her.
Orson bliver, lige som Quickly, handlet af både mor og datter, og kan arbejde med hvem som helst! Dejlig egenskab!

En af Quicklys store egenskaber er, at hun kan slappe af når hun ikke selv er på! Hun har en fantastisk "tænd-sluk" evne, hun er på - når hun er på, og ellers kan hun godt forholde sig roligt. Og tænder ikke op på at folk arbejder tæt omkring hende, men har kun øje på sin føre!

Hun er en drømme hund at arbejde med, og vil bare blive ved og ved og ved og........! Det skal man dog huske når man træner, og at hun faktisk ikke er så gammel, for hun lære så hurtigt, og har ikke brug for særlig mange gentagelser for at lære nyt.. Så man kan nogen gange have svært ved stoppe og holde pause, fordi man bliver helt høj af at træne med hende!!! :)
Se videoer af hende her

I kan læse mere om skønne Q her på hendes side :) 

Vi tror og håber at denne kombination vil give aktive og meget samarbejdsvillige arbejdshunde, som kan slappe af når de ikke er bedt om at arbejde. Både mor og far er hunde, som vil please deres føre, og ikke kun dem selv. De elsker begge at arbejde, og vi håber hvalpene vil arve lidt af Orsons evne til at ligge totalt og flade ud når han er indendøre :) Quickly kan sagtens slappe af, men er der nogen som skulle ligge op til leg, så er hun den første til at acceptere invitationen :) Hvalpene vil kun blive solgt til folk, som vil bruge dem til en form for aktivitet. Om det er hyrdning, rally, lydighed, dogdancins (osv.) eller agility er ikke vigtigt, men de skal aktiveres, og bruges i en aktivitet, hvor de får brugt nogle hjerneceller :)
Vi forventer en super bygning af hvalpene, da begge hunde og deres forældre og søskende har flotte vinkler! Hvilket forhåbenlig også vil resultere i fantastisk spring teknik, som mor og far!
Hvalpenes pels mængde kan vi ikke spå om, da Orson har en meget fin og lang blød pels, men hvor Quicklys er tyndere og kortere, (men IKKE korthåret!) Farverne på kuldet er også meget spændende, og det eneste vi kan sige er, at der kommer ingen sort/hvide, så hvis det er denne farver i søger, så er det ikke kombinationen for jer.. Vi håber selvfølgelig ikke at farven er det vigtigste, men nogle kan jo bedst lide deres border collier sort med hvide aftegninger..
Orson er rød merle, og Quickly er tricolour brun/hvid mottled, så alle farver inden for brunt er muligt :)

Red / Chocolate & White 25%
Red / Chocolate Tricolour 25%
Red / Chocolate Merle Tricolour 25%
Red / Chocolate Merle 25%
Lilac Merle Tricolour 1%
Lilac Tricolour 1%
Lilac Merle 1%
Lilac & White 1%

Rough (long) coat 100%
(www.anadune.com/)


Denne side vil løbene blive opdateret, og tøv ikke med at skrive og forhøre jer om yderligere spørgsmål! I er mere end velkommen til at møde både Orson og Quickly før hvalpetid, og i kan skrive enten til Lene fra kennel Beautiful Borders, som ejer Orson og aftale om evt møde til et stævne eller andet rundt om i landet, lige ledes vil vi og Quickly være til mange stævner i løbet af året, og Quickly starter til stævner i april 2012.

 Hvalpenes stamtavle: