Devons Dark Kvickly Quick
"Quickly"
flyttede hjem til os d. 1 januar 2011

Kært barn har mange dage, og hun har allerede mange navne, Q, lille Q, Quick, Quickie og en gang i mellem bliver hun også kaldt Quickly :)

Quickly er efter Genna fra kennel Devon's dark og Trust Your Heart Agent Red Zac, som vi havde planlagt at bruge på Ally. Og hun er en tro kopi af sin far, lige som vi ønskede :) Hendes sind og arbejds iver er det samme, og især hendes udseende! Hun er så smuk, og har farven Brown/white mottled with tan :) (Tricolour brun mottled)Hun er efter hyrde linier (ISDS) fra begge forældre, og der kommer allerede meget til udtryk nu, selvom hun ikke er så gammel :) Begge forældre løber agility, og hendes far vandt Jutlandia cup 2009, kun 2 år gammel :) Hun skal selvfølgelig dyrke agility og hyrde.

Hun er Helles agility hund, hvis hun kan styre hende :P For hun er en dame med krudt i!

Quickly er en tæve der er i stor kontakt med sine hyrde gener, hun hyrder gerner på resten af flokken når de løber og leger ude på marken. Hun er en aktiv pige, og skal helst ikke gå flere dage uden nogen form for aktivering. Hun hviler dog utrolig meget i sig selv, og er meget rolig inden for. Hun behøver ikke at skulle løbe en maraton hver eneste dag, men hvis vejret ikke tillader udendørs aktiviteter, så kan hun også være inde og slappe af, og så ligger man slet ikke mærke til hende. Hun ligger sig gerne ud på badeværelset, på det kølige gulv, og nyder hver gang der kommer gæster derud til at snakke med hende ;)

Hun elsker at arbejde, og selvom man ikke ligger mærke til hende inden for, så skal man kun åbne have døren, kalde en gang, så kommer hun spurtende rundt om hjørnet og er klar til leg! Hun vil arbejde med alle som har legetøj, og i sær hvis der er en agilitybane ;) Hun lærer så utrolig hurtigt, og har stort set altid haft kontrol over sin krop og motorik. Quickly har ikke været i den samme "umortoriske alder" som vores andre border collier, hun har fra start været bygget til fart. Hun ser lille ud, men er den største af vores tæver, og måler 48,5 cm på højeste punkt på skuldrene.

Quickly arbejder både med Natasha og Helle, og hun er lige opmærksomme på begge, og selvom vi skifter i samme trænings sektion, er hun på den som har legetøjet og står på banen, og utrolig fokuseret på at please! Hun vil meget gerne tilfredsstille sin føre, og er ikke en af dem som bare løber for sig selv, og vælger at belønne sig med en masse forhindringer, hvis hun ikke har fået besked på det. Hun elsker agility fordi hun elsker at samarbejde med føren, ikke for bare at løbe selv, og denne egenskab sætter vi stor pris på!! Hun bliver trænet meget i at være mere selvstændig, da hun er meget fokuseret på at please føren, og gøre det rigtigt, end at kigge på forhindringen. :) Dette er ikke et problem når hun løber med Natasha, da hun kan sætte farten, men Helle er ikke så hurtig løbende selv, og har brug for at hunden løber mere selv :) Men det er vel egentlig et luksus problem, at have en hund som pleaser føren for meget..... :)
Hun har fra starten haft så meget kontrol over sin krop, at hun kan vende på en tallerken! Hun kan krølle sig helt sammen og få de mindste buer, hvis kommandoen kommer i rette tid :)

Hun er den gode blanding temperaments mæssigt i træning. Både blød og hård.. Hun er nem at træne med, da hun er nem at "irettesætte", hun kan kaldes væk fra stort set alt, både tuneller og fremadsendelser selvom det er frem i mod legetøj! Hun er ikke blød og bliver trykket, men er den perfekte blanding... Kalder man så kommer hun, men det gør så også at man ikke skal snakke for meget til hende på banen, da hun kan nå at stoppe og dreje af og væk fra forhindringer, man ellers synes hun var gået i gang med :) Hun kan løbe med 120%, og fortæller man hende hun skal ligge sig ned, så er det lige som hun løfter benene op under sig mens hun løber, og falder med det samme til jorden, hvilket er en kæmpe fordel når hun hyrder. Hun er meget lydhør, og lige så snart hun får sin release kommando, så er hun klar 200% igen! Hun er en drøm at arbejde med, fordi hun er så opmærksom, og tager det til sig, hvis hun bliver "rettet" men taber ikke gejsten overhovedet!! Hun kan stoppe hurtigt op og accelerere hurtigt igen, lige som sin far Zac. Se flere billeder og videoer af ham her.

Hun er en drømme hund at arbejde med, og vil bare blive ved og ved og ved og........ Det skal man dog huske når man træner, da hun ikke taber hovedet eller farten, så man hurtigt får lavet lidt for meget... Så man kan nogen gange have svært ved stoppe og holde pause, fordi man bliver helt høj af at træne med hende!!! :)

Quickly er meget let til bens, og giver gerne en hoppende velkomst når man kommer hjem :D Hun gik sammen med mine sheltier da hun var lille, og det har vist smittet af, for hun opføre sig som om hun var en lille hund, som lige kan hoppe op og sige hej, og lige sidde på skødet ;) Hun er meget glad for alle mennesker som er glade og tager i mod hende med åbne arme, hun har et dejligt temperament, og kan heldigvis med alle hunde.. Og hvis der er nogen som hun synes kigger skævt til hende, så har hun den fantastiske egenskab at hun går væk, i stedet for at skulle starte ballade..

Quickly er tæt på at have det bedste temperament vi nogensinde har set hos en border collie, og hun giver heldigvis dette videre til hendes hvalpe! Quickly har en fantastisk inner peace, hviler i sig selv, og besidder ingen stress uden for træning! Hun er afbalanceret, og kan lige lige ved siden af agility banen uden at det interessere hende. Hvis hun ikke selv løber, så der ingen grund til at stresse, men øjeblikket du beder hende om at lave noget selv, er hun klar med 200% power! Samtidig så kan du sige hun skal ligge sig ned, og så er hun skruet helt ned i stress, og slapper helt af igen :)

Quickly er nu mor til 3 kuld, "awesome kuldet", "Quick & Easy kuldet" og "Bonus kuldet", og hun er en fantastisk mor! Rolig og afbalanceret, leger med dem, opdrager dem en lille smule ;) ikke meget, da hun har meget lang tålmodighed, men hun er bare sød! Så sød at de får lov til at få lidt mælk lige til de flytter :)

En anden fordel ved Quickly er, at hun er sat sammen som et muskelbundt af natur! Hun er fantastisk bygget, har aldrig fejlet noget eller været skadet, hun har nemt ved at sætte muskler, og det er kommer helt naturligt efter hvalpene. Hun har ikke haft brug for lange pauser, eller genoptrænings peroder efter hvalpene, da hun før man aner det, ligner hun hund som aldrig har været ude af form! Da hun blev scannet med sit 3 kuld, var der andre dyrlæger inde og kigge, da Quickly er det perfekte eksempel at scanne! Hun har intet fedt, og er bare muskler og hud, og liger helt stille og slapper af! De andre dyrlæger som ikke kendte Quicklys historik var sikker på det var hendes første kuld, da de slet ikke kunne se på hendes form, hendes maveskind eller noget at hun havde haft 2 kuld før... At hun kommer sig så nemt og hurtigt efter hvalpene er en fantastisk egenskab når hun både bruges i avl og til agility!

 
      6 måneder :)

Her kan i se en præsentation af Quickly :)

Se flere videoer af Quickly på youtube :)

Dim lights Embed Embed this video on your site

Hvis i ikke kan se videoen, så se HER!

Se videoer af Quicklys 1. kuld: Awesomekuldet !

Se videoer af Quicklys 2. kuld: Quick & Easy !

Videoer af Quicklys 3. kuld: Bonus kuldet, vil komme når de bliver gamle nok :)