Målsætning for 2012

Vi har et meget klart mål for i år, og det er at højne vores fejlfrie procent!
Sidste år havde vi mange vildt fede løb, men det var bare sjældent de var fejlfrie, der var tit liiige noget.. Det skal vi gerne lave om på i år. Jeg har lovet mig selv at stole på min træning, og gøre det samme til konkurrence! Kan hun til træning, kan hun også i konkurrence!! Meen nogen gange kan jeg godt føle jeg liige skal dobbelthandle for at være helt sikker, og det har jeg fundet ud af slet ikke fungere for Prima..
Jeg har meldt os til landsjholdet i år, jeg ved ikke helt om jeg synes vi er klar, men hvis jeg opfylder min målsætning: at have flere fejlfrie løb, så burde vi være godt på vej :) Vi håber også på at komme til at konkurrere ved EO i år, men da der er mange som har meldt sig, er det også en indbyrdes konkurrence.
Jeg er ikke selv særlig god til at vide hvilke stævner som tæller til årets hund, men hvis vi kan være mere fejlfrie i år, så burde vi også have en god chance for at være med der.
Jeg synes vi er meget godt med på det forskellige, så der er ikke noget specifikt vi skal træne på, som felter ?? For 7-9-13, så virker det til at de sidder ret godt lige der hvor de skal! DOG skal vi have arbejdet mere på diskrimination af forhindringer, Prima er god til hvis jeg kan handle hende væk, men hvis hun verbalt skal høre det, er det ikke altid hun høre med bare gætter... Det skal trænes :)
Vi mangler 1 spring cert for at blive Dansk Spring Champion, så det går jeg også efter i år!
Og et gennemgående mål for hvert år, at blive udtaget til DM'erne..

For at opsumere:

  .  Højne vores fejlfri %

  .  Blive udtaget til landsholdet

  .  Deltage i EO

  .  Blive Dansk Spring Champion

  .  Gøre os godt i årets hund

  .  Blive udtaget til DcH og Dkk's DM.

  .  og vores trænings mål: At Prima bliver bedre til at kende forskel på forhindringer ved navn.

Vi har ret høje mål i år, men jeg føler faktisk at hun er klar til det. Men nu må vi se hvad året bringer :)

Nyt på bloggen om året 2011

Primadonnas målsætning for hendes 2. sæson, 2011

10. marts 2011

Sidste år fandt jeg ud af at have skudt lidt under målet. Mine mål blev hurtigt indfriet, og selvom jeg prøvede at sætte nye mål hver gang, så var det ikke det samme. Så i år gør jeg mere ud af at have en overlægger som er et drømme mål... (Læs, på grænsen til urealistisk)

Det var meningen jeg skulle være kommet i gang med sæsonen lidt senere i år, da det var meningen at vi skulle have parret hende, men da hun først er kommet i løbetid her for en lille uge siden, så blev hele planen rykket. Så vi valgte at rykke parringen, af flere årsager. Derfor kan vi starte på en frisk og være med fra start i år :)
Sæsonen starter for os i den weekend der kommer, i Vilhelmsborg. Jeg har aldrig været derovre, men hørt super godt om det, så det ville vi prøve. Mine forhåbninger starter lidt blødt ud i år, af flere årsager.

 • Pga. skole, flytning og i standsættelse har konditionstræningen været sat lidt på stand by.

 • Træningen har også været mangelfuld

 • Hun har ligget stille siden oktober, pga planlagt parring. Hun skulle derfor ikke stresses, og heller ikke være for tynd.

 • Derfor også stadig lidt vinter tyk...

Vi træner nu hver onsdag, og den smule vi kan i haven. Om onsdagen er det i Sakskøbing, under Maribo DCH, i ridehal. Bunden er lidt tyk, og hårdt for Prima at løbe i. Jeg har svært ved at måle hende hastigheds mæssigt, da jeg føler hun bruger mange kræfter på at komme frem af med sine korte ben. Og vi er næsten kun store hunde på holdet, så det svært at sammenligne. Jeg synes ikke hun har samme hastighed som da vi sluttede sidste sæson...... Men det kan jo skyldes nogle af de ting jeg fortalte om oven over, og måske endda også andre grunde... Måske handler jeg mere frit nu, pga af hendes sikkerhed på banen, eller måske bare fordi hun bevæger sig bedre på græs. Så JA, jeg er meget spændt på weekenden, hvor jeg kan måle mig og hende lidt med vores kære konkurrenter :)

Hun er dejlig at træne med, selvom hun tit har sine egne idéer. Men hun synes altid de ekstra forhindringer var baladen værd....herlig tøs.... :)

Og til det det hele handler om: Vores målsætninger:
Vilhelmsborg 12 og 13 marts:

Vi løber stadig klasse 1 i DCH.
Prima begyndte sidste år at sætte højt af på sit balance felt, altså springe i stedet for at løbe. Derfor er jeg gået lidt tilbage til stop feltet. At træne løbefelt tager meget tid, og jeg har ikke haft tid eller forhindringer til at kunne træne det, og vil ikke have hun nu får en dårlig vane med at springe fra feltet. Derfor har jeg stop felt ind til vejret uden for bliver bedre, og jeg kan træne lidt mere i løbet af ugen igen.
Da ag åben ligger 1. begge dage, vil jeg holde hende på stop felt i de løb, men hvis banen er til det i ag 1 tror jeg, at jeg vil forsøge et løbefelt til at vurdere hende....
Jeg håber ikke sprig åben er for kringlet, da vi stadig ikke har helt styr på de små buer :) Men hun er tilgengæld knald god til at løbe fremad, så håber på løbebaner. Mit mål for weekenden er to gennemførte åbne klasser, da vi går efter at kvalificere os til finalen.

Gåsahoppet 22 og 23 april:

Julie Gräs og jeg kører til Sverige, hvor en masse andre danskere også skal konkurrere. Stævnet er på gulvtæppe, og det er MEGET lang tid siden Prima har løbet på gulvtæppe, så jeg er meget i tvivl om hvor godt hun står fast, så det er svært at sætte målsætninger for de løb. Andet end at jeg selvfølgelig går efter at komme på podiet :)

Resten af sæsonen er ikke planlagt endnu:

Jeg vil rigtig gerne have styr på hendes løbefelt på balancen. Vi har aldrig haft problem på a'et (7-9-13) så det frygter jeg ikke. Men balancen skal helst også fungere, da hendes stop felt er 2 sekunder langsommere. Så vi skal i gang med træning af det lige så snart vejret tillader det. Udover det er det simple mål at vinde så meget som muligt :)
Jeg vil gerne have hende rykket i klasse 3, ikke fordi jeg har travlt, men jeg synes faktisk umiddelbaret hun er nået dertil. Hun klarer svære klasse 3 baner bedre end Doobi, så jeg tror på hende :) Lige ledes vil jeg prøve at gå seriøst efter årets hund i år. Sidste år blev vi nr. 6, da vi vandt finalen og fik dejlige point :D Så det håber jeg vi kan gøre bedre i år :) Det skulle jo ikke så gerne gå den anden vej.
Sidste år var jeg lidt ærgelig over at Primadonna ikke var udtaget til DCH's DM, da banerne lå meget mere til Prima end til Doobi. Selvfølgelig er det ikke sikkert vi lige så heldige igen, men jeg har valgt at gå seriøst efter udtagelserne til begge DM i år. Jeg tror på hende, hun er kun lige fyldt 2 år, men hun er en fantastisk agility hund :) Og er rykket så hurtigt. Så hvis hun for en gang skyld vælger at høre lidt efter, så har vi planlagt hvalpe i efteråret (oktober +). Men det skulle lige passe vi blev udtaget til DM, og så hun kom i løbetid inden, men så må det være sådan. For det er fastlagt at hun bliver parret i næste løbetid, om det så bliver i juni eller i marts 2012. Men vi krydser alt for at hun gør sig selv den tjeneste at komme i løbetid efter sæsonen, så hun hurtigst muligt kan starte igen i sæson 2012 :)
Ellers skal vi bare hygge os i år, og løbe fordi vi elsker at løbe agility :) Og nyde at vi kan løbe helt uden press på.

Konkurence:

 • Rykke op i klasse 3

 • Bedre placeret end nr. 6 til årets hund konkurrence

 • Udtages til DCH DM og DKK DM

Træning:

 • Løbefelt på balancen

 • Hurtigere vippe

 • Små buer, med acceleration efterfølgende

 • Styrket hendes ryg + smidighedsgøres

Overligger: Vinde DM + finaler
Jeg havde advaret om et drømme mål, men jeg satser højt, og så må vi se i slutningen om det var helt ved siden af. Jeg føler selv at hvis vi rammer dagen, at vi kan være med hvor det er sjovt, så helt urealistisk er det vel egentlig ikke :) Hun vandt trodsalt en finale som kun 21 måneder gammel :)

Primadonnas målsætning for hendes 1. sæson, 2010

Primadonna starter sit første stævne til Fionia cup, i uge 28. Hun er ligepræcis gammel nok, og skal deltage i agility og spring kl. 1.

26. juni 2010

Der er sket store fremskridt med Prima. Hun har været til kiropraktor hos Thomas, og få rettet hofterne. Hun har sat meget fart efter dette, og har næsten fået en hel anden hund. Men jeg arbejder atsig på at dreje hurtigt, hvilket går meget bedre, og hun fungere rigtig godt på Ketcker-vendingen, bagkryds og blind skift, så det er det jeg arbejder ud fra. Hun er ikke så god til at jeg skifter foran hende, da jeg stopper hendes fremdrift. Hun stopper og gør af mig, og er svær at få sent i den rigtige retning efter. Slalommen er der godt styr på, farten er kommet godt med, og hendes indgange er også okay. Hun er bedst når jeg er foran hende, så jeg skal arbejde på at kunne være bagved og hun tager den helt selvstændigt. Hun har løbet sin første bane her den 15 juni, se video under træning. Det klarede hun super godt, men nogen gange gætter hun lidt for meget, og tror hun kender banen. Hun er super at arbejde med, og jeg glæder mig til at opleve hende til konkurrence.

26 marts 2010

Mine trænings mål:

Prima er god til en masse sektioner, men hun skal forberedes meget tidligt, hvis hun skal komme i mellem noget. Er hun i fart er hun næsten blevet umulig at stoppe. Jeg har trænet meget fart og glæde og fremadsendelse. Jeg fik en masse dejlige trænings sektioner af Laila Carstensen, som har givet pote. Nu skal jeg bare i gang med, at hun også kan stoppes og handles tæt, men samtidig have fart på.
Jeg springer ikke med hende endnu, da jeg vil træne fart, og hun sætter den betydeligt ned når hun skal springe, så jeg vil træne springteknik med hende først. Hun er allerede meget god til sit løbefelt på a'et, men det skal blive mere sikkert, og jeg skal kunne være bag ved hende, og langt fra, og hun skal stadig kunne løbe helt ned. Samtidig skal jeg også fokuseret mere på at hun også skal kunne stoppe. Jeg har to kommandoer til felterne, en fremad (hvor det er løb), og en felt-kommando (hvor hun skal stoppe, men forbenene i græsset). Balance feltet er okay, hvis jeg er foran, men hun venter på mig hvis jeg er bagud, selvom der er godbid eller legetøj for enden, så løber hun ikke fuld speed derned, så det skal jeg have fundet en metode til at løse. Hun kan nogenlunde sin slalom, der skal bare bygges fart i. Så en masse gentagelser med buer på, så håber jeg at den er der.

- Fart i tæt handling
- Spring teknik
- felter
- slalom

Konkurrence mål:

Jeg har ikke de store krav til konkurrence sæsonen, hun er så ung, og har en masse gode år foran sig. Bare giver sig fuld ud, så vil jeg være tilfreds :)
- har dog et krav, og det er at hun bliver siddende i starten, jeg vil IKKE have en hund der tyvstarter. Derfor vil jeg presse hende lidt i starten, og sætte hende tilbage hvis det er...