Helle har altid haft stor interesse for at træne hunde. Hun har skiftet lidt rundt mellem de forskellige sportsgrene, men den endelige blev agility. Hun startede op med sin gule labrador, men fik hurtigt en sheltie, Amanda, til at gå i hans fodspor. Hun nåede aldrig at lære sikre felter, der blev skiftet mellem alt for mange forskellige indlærings metoder, at hun tilsidst slet ikke forstod hvad hun skulle. Det var altid deres problem. Hun nåede dog at blive klubmester, sjællandsmester, og være udtaget til både DCH og DKK DM'er.
Læs mere om Amanda under (hunde vi mindes)

Helle fik derefter en border collie Ally. (hunde vi mindesDet var noget helt andet i forhold til Amanda, Ally er meget selvstændig og utrolig hurtig. Men de fik hurtigt et samarbejde op og kører som går ud på at Helle dirigere bagfra og Ally løber stærkt fremad, og det går såmænd meget godt :)

Ally er vores første avlstæve, og hun er mor til vores 2 første border collie kuld. Hun har en flot mørke brun farve, og har været med til at lave nogle fantastisk smukke hvalpe, men flotte farver. Vi har beholdt en hvalp fra hvert kuld, Merci og Ghetto.

Vi har desværre fundet ud af, at 1 hvalp fra hvert kuld har hypermobile led, og ind til der er nogle der kan fortælle os noget mere om denne "sygdom", avler vi ikke på Ally. Vi har valgt at blive kennel for at højne standarten inden for racen, og lave sunde arbejdshunde, og vælger derfor at tage Ally ud af avlen, da vi ikke tror der bliver noget banebrydende bevis inden for det næste år. Dette år skulle være Allys sidste chance for at få hvalpe, inden hun blev for gammel.


Merci
er også Helles hund. Hun er zobel/seal merle, og hvad vi har ladet os fortælle, er hun den første fødte i Danmark. Hun er super smuk, og hende måtte vi beholde, vi havde håbet på at hun skulle være en avlstæve, men sådan skulle det desværre ikke gå. Merci har et specielt temperament. Hun er glad for alle mennesker, selv børn, og katten underkaster hun sig også for og slikker i hele hovedet. Hun er lækker at arbejde med, super lærenem og kan arbejde koncentreret i lang tid af gangen trods sin unge alder. Men men, når hun så går med Helle, og er i snor, så forsvare hun hende, og laver nogle gange udfald i snoren. Hun har gået sammen med sin mor, så vi er bange for at hun ikke kan stå på egne ben uden Ally, samtidig med at Helle ikke har fået sat en ordentlig førerrolle, og viser at hun nok skal tage sig af problemer. For når hun så går med enten Finn eller mig (Natasha), så er der intet problem, og hun laver aldrig udfald. Jeg har ikke oplevet det en eneste gang? Så det er lidt underligt, og vi har haft flere kloge hovedet til at kigge og vurdere hende, men de kan ikke give os noget endeligt svar om det kan være arveligt, hvis hun skulle have hvalpe. Så vi har taget beslutningen ikke at tage nogle chancer, og hun er derfor taget ud af avlen.

Derimod har vi købt os en pragtfuld tæve, efter den hanhund vi ville have brugt på Ally. (Det kuld som vi aflyste.)
Quickly blev født den 6. november 2010, og vi hentede hende 1. januar 2011. Så vi holdte os en rolig nytårsaften, så vi var friske :) Vi ønskede os en tæve som lignede Zac, og det har vi fået :) Både udseendet og være måde. Hun er helt fantastisk, vil så gerne arbejde og er klar hele tiden. Hun kører højt, og giver man hende en lillefinger tager hun hele hånden :) Så hun skal trænes med konsekvens, og ikke have lov til at have sin egen mening for tit :)
Vi håber at Quickly vil vokse sig op til, at blive en lækker og sund pige, da vi ønsker at bruge hende i avlen. Hun skal løbe agility, og som planen er, er det Helle der skal løbe med hende. Men det kræver hun skal kridte skoene, og træne lidt kondi, men kondien arbejder hun stærkt på :) For Quickly har en utrolig acceleration, og det går allerede meget stærkt. Hun har overraskende meget styr på motorikken, allerede af en alder af 5 mdr., så hun slægter sin far godt af allerede. Vi glæder os i hvert fald til at se hvad det kan blive til :) Hvis Helle kan få styr på den lille krudtugle, nu hvor jeg (Natasha) er flyttet hjemme fra og ikke hjælper med opdragelsen mere ;P

Fancy er det nyeste skud på stammen :) Hun er opdrættet i Belgien, og er efter hanhunden Easy, som er far til Quicklys 2. kuld! Vi var så glad for dette kuld og deres temperament, og ønskede at beholde noget af det i kennelen. Derfor valgte vi at købe en hvalp hjem efter samme hanhund, og håber var at vi kunne bruge nogle af vores egne linjer på denne tæve, hvis der var et godt match. Fancy har simpelthen det mest fantastiske sind og temperament! Hun er den gladeste og venligste border collie vi nogen sinde har kendt, og det gælder mod alle, både hunde i alle aldre, og mennesker i alle aldre! Hun er utrolig stabil i sit temperament, der er intet som slår hende ud, hverken lyde eller bevægelser! Da vi så hvordan hun udviklede sig, så håbede vi inderligt at hendes sundhed svarede til hendes temperament, for hun har virkelig noget at byde racen i videre avl!
Hun er kun lige startet agility træning (skrevet d. 11. marts), og virker til at være det perfekte match til Helle. Fancy er meget samarbejdsvillig, og ønsker at følge handling, hun har naturlig forståelse for at løbe linjer, hvilken det gør det nemt for Helle at styre hende og sende hende på forhindringer selvom Helle ikke selv løber særlig stærkt.